Gazeteci Aksoy: Haksızlığın son bulmasını bekliyorum

Yeniden cezaevine giren Gazeteci Murat Aksoy'u CHP Milletvekili Turan Aydoğan ziyaret etti. Aydoğan 'Süreç, hatalı işlemlerle dolu' dedi.

Gazeteci Aksoy: Haksızlığın son bulmasını bekliyorum

Yeniden cezaevine giren Gazeteci Murat Aksoy'u CHP Milletvekili Turan Aydoğan ziyaret etti. Aydoğan 'Süreç, hatalı işlemlerle dolu' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, "FETÖ medya yapılanması" iddiasıyla yargılandığı davada aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasının infazı için yeniden cezaevine giren Gazeteci Murat Aksoy ile görüştü.

Aksoy’u tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde ziyaret eden Aydoğan, ziyaret sonrası sosyal medyada Aksoy’un mesajını da paylaştı. Aydoğan, tutukluluğun hukuksuz olduğunun altını çizerek süreç boyunca pek çok hatalı işlem yapıldığını söyledi. Murat Aksoy, gönderdiği mesajında “207 gün yatmam gereken cezanın 437. günüdeyim. Bu haksızlığın bir an önce bitmesini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘SÜREÇ HATALI İŞLEMLERLE DOLU’

Aydoğan sosyal meya hesabından “Gazeteci Murat Aksoy, 22 Kasım 2018’de hakkında gözlem raporu hazırlanmak üzere tekrar Silivri Kapalı Ceza ve Tutukevine konuldu. Süreç, hatalı işlemler ve tartışmaya çok açık yorumlar nedeniyle hukuka tartışmasız uygunlukta gerçekleşmediğinden dolayı haklı bir nedene dayanmayan hürriyet yoksunluğu söz konusu olmaktadır. Türkiye, Kişisel ve Siyasi Hakları Sözleşmesi’nin 19. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesi uyarınca ifade özgürlüğü hakkını güvence altına almakla yükümlüdür ve bu hak her türlü bilgi ve düşünceyi araştırma, edinme ve açıklama özgürlüğünü de içerir. Bu nedenle #gazeteciliksuçdeğildir” ifadelerini kullandıktan sonra Aksoy’un mesajını paylaştı.

MURAT AKSOY’DAN MESAJ

Aksoy, gönderdiği mesajında “Merhaba Gene Silivri Cezaevi. Bu kez fazladan çekilen ceza. Ama iyiyim. Bedenim burada olsa da ruhum sizlerin arasında, düşüncelerim özgür. 207. gün yatmam gereken cezanın 435. günüdeyim. Bu haksızlığın bir an önce bitmesini arzu ediyorum Sevgi ile” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Aksoy: Haksızlığın son bulmasını bekliyorum - Resim : 1

421 GÜN TUTUKLU KALMIŞTI

Yargılandığı dava kapsamında 421 gün cezaevinde kalan Murat Aksoy, 24 Ekim 2017’de İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, geçtiğimiz ay, aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un da bulunduğu 26 kişi hakkında yerel mahkemece verilen mahkumiyet ve beraat hükümlerini onamıştı. Bunun üzerine Atilla Taş da 9 Kasım da yeniden tutuklanmıştı.

Gazeteci Aksoy: Haksızlığın son bulmasını bekliyorum - Resim : 2

Etiketler
Cezaevi Milletvekili Turan Aydoğan