Digitürk emekçilerinden enflasyon altında kalan zamma tepki: Açlığa mahkum edilmek isteniyoruz

Digitürk çalışanları, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik buhrana ve TÜİK'in yüzde 36 enflasyon açıklamasına rağmen kendilerine yapılan yüzde 17'lik zamma tepki gösterdi.

Digitürk emekçilerinden enflasyon altında kalan zamma tepki: Açlığa mahkum edilmek isteniyoruz

Türkiye, geçtiğimiz yılı büyük bir ekonomik kriz ile kapattı. TÜİK Aralık ayı enflasyonunu %36,08 olarak açıklarken, bağımsız araştırma kuruluşu ENAG yıllık enflasyonu %82,81 olarak duyurdu.

Resmi enflasyon rakamlarının bile zirveyi gördüğü ekonomik krizin ortasında Digitürk medya emekçilerine enflasyon altında zam yapılması tepki çekti.

Twitter hesabından seslerini duyurmaya çalışan Digitürk emekçileri, "Digitürk medya emekçileri olarak yıllardır sürdürülen enflasyon altı zamlarla ezildik .Bu yıl itibariyle %17 zamla açlığa mahkum edilmek isteniyoruz ve bunu asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

4 YIL BOYUNCA YÜZDE 7-8 ZAM YAPILDI

Digitürk çalışanlarına, 4 yıl boyunca yüzde 7-8 oranlarında zamlar yapıldı. Çalışanların bir kısmı ise bu sene için kendilerine yüzde 17'nin bile altında zam teklif edildiğini söylüyor.

'EYLEM YAPARSANIZ TAZMİNATSIZ ATARIZ'

Aldığımız bilgilere göre bir yönetici, bugün teknik ekipte çalışan birini 'Organize bir eylem, itiraz gerçekleştirirseniz tazminatsız atarız' diyerek uyardı. Yani eylem yapılmasına karşı da yoğun bir baskı var.

Kanalda sendika yok ve çalışanların güvencesiz olmasının en temel sebeplerinden biri de bu. Kimse işten atılmıyor. Çünkü çalışanlar, bunun sebebinin yönetimin tazminat vermek istememesi olduğunu söylüyor.

EYLEME GEÇTİLER

İşçiler, patronun tehdidine karşı eyleme geçti:

BBC TÜRKÇE ÇALIŞANLARI KAZANMIŞTI

BBC Türkçe çalışanları da enflasyon altında yapılmak istenen yüzde 6'lık zamma tepki göstermişti. BBC İstanbul ofisi çalışanların maaş zammı talebiyle başlattıkları grev anlaşmayla sonuçlanmış ve çalışanlar yıllık yüzde 32'lik zam kazanmıştı.

Etiketler
Enflasyon TÜİK Türkiye