Sedef Kabaş ne söyledi? İşte gündemi değiştiren olayda tüm yaşananlar

Gazeteci Sedef Kabaş’ın, TELE1 ekranlarında yayımlanan bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile gözaltına alındı.

Sedef Kabaş ne söyledi? İşte gündemi değiştiren olayda tüm yaşananlar

GERÇEK GÜNDEM

Sedef Kabaş, canlı yayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik 'Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' ifadelerini kullandı. Kabaş’ın sözleri AKP’lilerin tepkisini çekerken, birçok isim de kendisine destek verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA PAYLAŞTI

Kabaş, canlı yayında söylediği sözleri daha sonra Twitter hesabından da paylaştı. Kabaş, sözlerinin altına “Çerkes Atasözü” yazısını ekledi.Kabaş’ın paylaşımı şöyle oldu:

"Öküz saraya çıkınca kral olmaz. Ama saray ahır olur."

Çerkes atasözü

Sedef Kabaş ne söyledi? İşte gündemi değiştiren olayda tüm yaşananlar - Resim : 1

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Sedef Kabaş’ın kullandığı ifadeleri gerekçe göstererek TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, kararı şu sözlerle duyurdu:

“TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

GÖZALTI KARARINI AVUKATI DUYURDU

Kabaş’a açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı. Kabaş'ın, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Avukat Uğur Poyraz sosyal medya hesabından 'Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum' paylaşımını yaptı. Poyraz, daha sonra 'Yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkartılacak' bilgisini aktardı.

Sedef Kabaş ne söyledi? İşte gündemi değiştiren olayda tüm yaşananlar - Resim : 3

ADLİYEYE SEVK EDİLDi

Gazeteci Sedef Kabaş, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

Sedef Kabaş adliyedeki işlemlerin ardından Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Kabaş, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı.

UĞUR DÜNDAR: "HAKARET İÇERMEYEN BİR ANLATIM"

Tele1'de Demokrasi Arenası programını sunan duayen gazeteci Uğur Dündar, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in açıklamalarına tepki gösterdi. Uğur Dündar, "Ben eğer Sayın Cumhurbaşkanına bir hakaret olmuş olduğunu hissetmiş olsam hemen müdahale ederim. Benim yayımcılık anlayışım budur. Ortaya söylenmiş bir söz, üstelik hakaret içermeyen bir anlatım." ifadeleriyle makama saygısını vurguladı. Dündar, "Benim anladığım kadarıyla Sayın Ebubekir Şahin'in başından itibaren bizim programlarımızın toplumdaki yankısının büyük olması, çok büyük izlenme oranlarına sahip bulunması ve kamuoyu oluşturması nedeniyle bize husumet olarak niteleyebileceğim bir yaklaşım içerisinde. Halk Televizyonu'nda ben bu programı yaparken seçimlere kısa bir süre kala 8 haftalık cezalandırmaya maruz bırakmıştı bizi." dedi.

Ebubekir Şahin'in açıklamasındaki tehlikeye dikkat çeken Uğur Dündar kendisinin ve Sedef Kabaş'ın sosyal medya üzerinden Şahin tarafından hedef gösterildiğini söyledi.

KAFTANCIOĞLU: SEDEF KABAŞ’IN SESİNDE KORKUDAN ÇOK…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sedef Kabaş’ın gözaltına alınması ile ilgili “Davet edilse gideceği bilinmesine rağmen gece yarısı avukatına bile ulaşamadığı bir saatte gözaltına alınmasının tek bir sebebi var.” dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Sedef Kabaş şu anda Vatan Emniyette gözaltında. İfadesi sabah 10 gibi alınacakmış. Davet edilse gideceği bilinmesine rağmen gece yarısı avukatına bile ulaşamadığı bir saatte gözaltına alınmasının tek bir sebebi var. Korkutmak ve korku toplumu yaratmak. Bu arada Sedef Kabaş’ın sesinde korkudan ziyade gecenin bu saatinde mesai yapmak zorunda bırakılan memurlar adına duyduğu üzüntü vardı bilesiniz…”

YILMAZ ÖZDİL: KADINLARA ASLA TAHAMMÜLLERİ YOK

Sedef Kabaş’ın gözaltına alınmasını sosyal medya hesabından değerlendiren Özdil, “Sedef Kabaş’tan bir kadın olarak sesini kesip oturmadığı için katmerli nefret ediyorlar, sevmedikleri erkeklere nispeten hoşgörüleri var ama özgür kadınlara asla tahammülleri yok.” sözleriyle Kabaş’a destek verdi.

Etiketler
Sedef Kabaş Gözaltı Hakaret