Hürriyet gazetesi, Sefa Özkaya’ya böyle veda etti

Hürriyet gazetesi, bugün eski çalışma arkadaşları Sefa Özkaya’yı unutmadı. Gazete, genç yaşta hayata gözlerini yuman Sefa Özkaya’ya böyle veda etti.

Hürriyet gazetesi, Sefa Özkaya’ya böyle veda etti

Türk basının en başarılı foto muhabirlerinden, basın emekçisi Sefa Özkaya dün hayata gözlerini yumdu.

Sefa Özkaya, sadece mesleğini hakkıyla yapan bir isim değil aynı zamanda insanlığı ile tüm meslektaşlarının da kalbini kazanmış bir isimdi.

Meslektaşları onu her daim gülümseyen yüzü, hayvan sevgisi, Fenerbahçe aşkı, memleket sevdası ve mesleğine bağlılığı ile anımsayacak.

Sefa Özkaya, Anadolu Ajansı’nda uzun yıllar çalıştıktan sonra Hürriyet’e transfer olmuş ve mesleği burada noktalamıştı.

Hürriyet gazetesi, bugün eski çalışma arkadaşları Sefa Özkaya’yı unutmadı.

Gazete, genç yaşta hayata gözlerini yuman Sefa Özkaya’ya böyle veda etti.

Hürriyet gazetesi, Sefa Özkaya’ya böyle veda etti - Resim : 1

Hürriyet, Sefa Özkaya için "Güle güle Sefa Özkaya" başlığını atarken, şu satırlara yer verdi:

"Sefa Özkaya İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra mesleğe 1988’de Millet Gazetesi’nde başladı. Ardından Doğuş Ekonomi dergisi ve Anadolu Ajansı’nda çalıştı. 1997 yılında ise Hürriyet Gazetesi’ne transfer oldu.

Hürriyet gazetesi, Sefa Özkaya’ya böyle veda etti - Resim : 2

SİNİRLENMEYEN ADAM

Çektiği fotoğraflar ve haberleriyle bir çok ödül kazandı. Genç meslektaşlarına her zaman yardımcı olmaya çalışırdı. Zaman zaman fotoğraf çekmek için sinirler gerildiğinde bile aramızda tek sakin kalabilen oydu. En zor şartlarda bile işini severek yapardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın programlarını izleyen gazeteciler arasında da en tecrübeli oydu. Büyük küçük herkes için “Sefa Ağabey” di. Sürekli basın kartı sahibiydi.

"İZMİR’E YERLEŞEYİM"

2014 yılında Soma maden faciası yaşandığında Sefa Özkaya yine olay yerindeydi. İstanbul’a döndükten sonra ani bir kararla emekli olmak istediğini, Dikili’ye yerleşeceğini söyledi. 2016 yılında emekli oldu, neredeyse her sokağını ezbere bildiği İstanbul’a ve Üsküdar’a veda etti. Ancak ne Hürriyet’le, ne de meslektaşlarıyla bağını kopartmadı.

DİKİLİ’DE TOPRAĞA VERDİK

Kardeşini de hayattan kopartan kanser, Sefa Ağabey’imizi Dikili’de buldu. Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Sefa Ağabey tüm basın camiasını yasa boğdu. Sefa Özkaya’yı bugün Dikili’deki Bayburtlu Hasan Şentürk Camisi’ndeki törenin ardından Dikili Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurladık.

Yakınlarının teskin ettiği anne Sebahat Özkaya, sandalyeye oturarak, gözyaşlarıyla oğluna son görevini yerine getirdi. Sefa Özkaya'nın ablası Sema Özkaya Dönmez de kardeşini gözyaşlarıyla uğurladı.

Cenazeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Murat Ongun, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Özkaya'nın yakınları ile sevenleri katıldı.

'MESLEĞİNE AŞIK BİRİSİYDİ'

Sefa Özkaya'nın yeğeni Erhan Mındız, "İyi bir insanı kaybettik, hepimizin başı sağ olsun. Emekli olduktan sonra daha sakin bir hayat yaşamak istediği için Dikili'ye yerleşmişti. Mesleğine aşık birisiydi. Çok coşkulu, bilgili, sadece öğrenmeyi değil öğretmeyi de çok seven bir insandı. Benim için bir dayı gibi değil, baba gibiydi. Son günlerinde huzurluydu, en azından bu bizi teselli eden bir şey. Üzgünüz" dedi.

CLİNTON'UN BURNUNU SIKAN ERKAN BEBEĞİN FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞTİ

Ulusal ve uluslararası basında yankı uyandıran birçok haberi olay yerinde takip eden Sefa Özkaya, 1999 Marmara depremi sonrası Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Bill Clinton'un burnunu sıkan Erkan bebeğin simge olan fotoğrafını çeken isim olmuştu.

Hürriyet gazetesi, Sefa Özkaya’ya böyle veda etti - Resim : 3

Etiketler
Hürriyet Hürriyet Gazetesi