'AK Parti'nin seçmeni biraz pragmatisttir' diyen Yeni Akit yazarı: Freni patlayan ekonomiyi düzeltin

Yeni Şafak yazarı Abdullah Şanlıdağ, AKP seçmeni için "Biraz pragmatisttir" ifadesini kullandığı yazısında hükümete çağrıda bulundu. Şanlıdağ, AKP'nin ivedi olarak 'freni patlayan ekonomiyi düzeltmesi ve vatandaşı rahatlatması' gerektiğini söyledi.

'AK Parti'nin seçmeni biraz pragmatisttir' diyen Yeni Akit yazarı: Freni patlayan ekonomiyi düzeltin

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdullah Şanlıdağ, Türkiye'de yaşanan hayat pahalılığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"AK Parti’nin seçmeni, merkez sağ seçmen olup biraz pragmatisttir. Muhafazakar seçmenin en fazla olduğu siyasal parti AK Parti’dir" diyen Şanlıdağ devamında CHP ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (TİK) üyesi Bülent Arınç'a bazı 'eleştiriler' yöneltti.

Arınç'ın "CHP'nin oyları artıyor" şeklindeki açıklamasına değinen Şanlıdağ, şunları kaydetti:

"CHP’nin oylarında bir artış olmadığı halde Arınç’ın bu çıkışını neye yoracağız? CHP’nin oylarının daha da artacağını söyleyerek, ona yol vermesi, 2023’te yapılacak seçimlerde CHP’nin başarılı olmasını istediğine alamettir. 'AK Partililerin gocunmasını gerektirecek bir durum yok' diyen Arınç, acaba kendisi AK Partili olmayı bıraktı mı?"

'ÜLKEDE BİR PAHALILIK OLDUĞU GERÇEĞİNİ GÖRELİM'

Şanlıdağ, yazısının ilerleyen bölümlerinde hükümete seslendi. "Ülkede bir pahalılık olduğu gerçeğini görelim ve ona göre hareket edelim. Bu zamlar nereye kadar gider ve bir çözümü yok mudur?" diye soran Şanlıdağ, şöyle devam etti:

"Erdoğan’ı bu kez demokratik yollardan devireceğiz, muhalefete destek olacağız' diyen irade, tencereden yaklaşıp vatandaşın cebini boşaltmanın derdinde. Erdoğan’ın karşısında yedi düvel, içerde ise hepsi tek yumruk olmuş muhalefet ve bileşenleri var. En büyük silahları ekonomi. Oradan saldırıyorlar.

AK Parti’nin ivedi olarak yapması gereken, freni patlayan ekonomiyi düzeltmek ve vatandaşı rahatlatmak olmalıdır. Savunma sanayi, barajlar, yollar, köprüler, hızlı tren ve Kanal İstanbul gibi projeler iktidarda kalmakla tamamlanacak olan şeyler. Şimdi ekonomiyi rahatlatmanın ve tabanın sesine kulak vermenin zamanıdır."

Etiketler
Abdullah Şanlıdağ Yeni Akit Yeni Şafak Ağrı