Can Ataklı'dan olay yazı: Abdulkadir Selvi'nin o konuyu kafasına takmasına gerek yok...

Korkusuz yazarı Can Ataklı, iktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye köşesinden yanıt verdi.

Can Ataklı'dan olay yazı: Abdulkadir Selvi'nin o konuyu kafasına takmasına gerek yok...

Korkusuz yazarı Can Ataklı, iktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye köşesinden yanıt verdi.

Ataklı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Abdülkadir Selvi’nin o konuyu kafasını fazla takmasına gerek yok
Hürriyet’in yazarı Abdülkadir Selvi muhalefetin “seçim stratejisini” ilan ettikten sonra, tabii biraz da eli mahkum “bunun gerçekleşemeyeceğini” anlatmaya çalışmış.

“Eli mahkum” diyorum ya, ne yapsın zaten muhalefetin kazanmasını bir ihtimal olarak sunmuş, sarayın nasıl öfkeleneceğini tahmin edersiniz, o da çaresiz biraz düzeltmeye kalkmış.

Diyor ki Selvi; “Diyeceksiniz ki Millet İttifakı, parlamenter sisteme dönüşü hedefliyor. Sembolik cumhurbaşkanı olacak. Bütün yetkiler başbakanda toplanacak. İyi de bu vaadi gerçekleştirebilmek için Anayasa değişikliği gerekiyor. En az 360 milletvekili ile referandum koşuluyla, referandumsuz 400 milletvekili çıkarmaları gerekiyor. Bu nokta çok ciddi ama nedense üzerinde durulmuyor. Belli ki Millet İttifakı’nın en büyük seçim vaadi parlamenter sisteme geçmek olacak.”

Selvi araya bir nifak sokmayı da ihmal etmemiş.

“Tamam da” diyor saray yazarı “Peki eğer seçilmeyi başarırsa muhalefetin cumhurbaşkanı parlamenter sisteme dönecek mi?” diye soruyor.

Ardından da İmamoğlu’nu ateşe atarak devam ediyor; “Varsayalım Ekrem İmamoğlu seçildi. ‘Bu millet beni güçlü cumhurbaşkanı olarak seçti, yetkimi son güne kadar kullanacağım’ derse ne yapacaksınız? Bir de Atatürk, Cumhuriyet’i kurarken yetkilerini devretmedi tam aksine Başkomutanlık ve Cumhurbaşkanlığı yetkilerini elinde tuttuğu için Cumhuriyet’i kurma, devrimleri gerçekleştirme şansını buldu. ‘Atatürk Cumhuriyet’i yetkilerini devrederek değil, gücü elinde toplayarak kurdu’ derse ne yanıt vereceksiniz?”

Abdülkadir Selvi’nin bunları kafasına takıp tasalanmasına bence hiç gerek yok.

Muhalefet seçimi kazansın o zaman AKP kalmayacak ki.

Velevki kalsın, cumhurbaşkanlığı elden gitmiş, çoğunluk kaybedilmiş, AKP’li milletvekilleri ne uğruna anayasa değişikliğine direnecekler?

Etiketler
Abdulkadir Selvi Can Ataklı Hürriyet