RTÜK'ün ceza verdiği 'Sadakatsiz'i Ertuğrul Özkök öve öve bitiremedi

Kanal D'nin sevilen dizisi Sadakatsiz aldatma sahneleri yüzünden RTÜK'ün gazabına uğradı. Ancak Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bundan habersiz diziye övgüler yağdırdı.

RTÜK'ün ceza verdiği 'Sadakatsiz'i Ertuğrul Özkök öve öve bitiremedi

Kanal D'nin kısa sürede büyük beğeni toplayan Sadakatsiz dizisinin geçtiğimiz çarşamba akşamı ekrana gelen dördüncü bölümü, reyting listelerinin AB ve ABC1 kategorilerinde ilk sırada yer alırken; sosyal medyada bir rekora imza atarak, 4 milyon erişim aldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Sadakatsiz dizisinin sosyal medyaki bu başarısını köşesine taşıdı. Özkök, ABD seçimlerinin gündemi domine ettiği bir günde, sosyal medyada Dünya Trending Topics listesine girmesine dikkat çekti.

Ertuğrul Özkök, Sadakatsiz'in bu başarısını, "Bütün dünyanın Amerika’daki seçime kilitlendiği bir gün boyunca dünya Top Topic Trend listesinde 1 saat boyunca ilk 10’da kaldı...

Bugün dünyada bütün televizyon şirketlerinin özlediği ve kıskanacağı bir rakam..." sözleriyle köşesine taşıdı.

Özkök'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

SEÇİM GECESİ KANAL D’DEKİ BİR TÜRK DİZİSİNİN RAKAMLARI

ŞU günlerde izlediğim tek

Türk dizisi Kanal D’de yayınlanan “Sadakatsiz”.

Diziyi sadece konusunun ve işlenişinin ilgimi çekmesinden dolayı değil, aynı zamanda bir popüler kültür sosyoloğu gözüyle izliyorum.

Dizinin önceki geceki bölümünün yayını sırasında ilginç bazı şeyler oldu...

Önce dizi, AB ve ABC gruplarında gecenin birincisi oldu.

12 reyting ve 27 share aldı...

Ama bunun kadar önemli bir başka şey oldu...

Yayın sırasında sosyal medyada 4 milyon paylaşım yapıldı.

Dizi, Türkiye trendlerinde 12 saat boyunca 1 numarada kaldı.

Asıl önemlisi...

Bütün dünyanın Amerika’daki seçime kilitlendiği bir gün boyunca dünya Top Topic Trend listesinde 1 saat boyunca ilk 10’da kaldı...

Bugün dünyada bütün televizyon şirketlerinin özlediği ve kıskanacağı bir rakam...

TÜRK ‘SOFT POWER’ININ YENİDEN YÜKSELİŞİ Mİ

Bir popüler kültür sosyoloğu olarak son 10 yılda en üzüldüğüm şeylerden biri Türk dizilerinin dünyada yerini kaybetmesiydi...

Ülkeler artık sadece askeri ve ekonomik güçleri ile değil, sinema, müzik, televizyon, edebiyat alanındaki “yumuşak güçleriyle” (soft power) de ön plana çıkmak istiyor.

Bunun en güzel örneği Güney Kore’nin pop müzik, sinema ve dizi film alanındaki başarısı oldu.

Bundan 10 yıl önce Türkiye dizileriyle bütün dünyada ön plana çıkmıştı. Ancak son yıllarda bu gücünü kaybetti. “Sadakatsiz”in başarısını izlerken, bu alanda yine bir yükselişe geçebileceğimiz umuduna kapıldım.

Etiketler
Hürriyet Kanal D RTÜK Ertuğrul Özkök