Ahmet Hakan'dan koronavirüs yazısı: Şer odaklarına aldırmayalım

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, "Fakat etrafımızı çepeçevre sarmış olan bu virüsten kaçış yok gibi... Korkarım bize de uğrayacak bu virüs." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'dan koronavirüs yazısı: Şer odaklarına aldırmayalım

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan köşesinde salgına yer verdi.

Ahmet Hakan, "Virüs üzerinden infial stratejisi yürüten şer odaklarına aldırmayalım. Yetkililere kulak verelim yeter." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle oldu:

Koronavirüs belasına şükür ki ülkemizde şu ana kadar rastlanmadı. Rastlanmasın da. Fakat etrafımızı çepeçevre sarmış olan bu virüsten kaçış yok gibi... Korkarım bize de uğrayacak bu virüs.

*

- Virüsün ülkemize girmemesi için çok etkin bir çalışma yapıldı. Önlem almakta acele edildi, kapılar erken kapandı, bilim kurulu hemen oluşturuldu falan... Yetmez! Şimdi de bir virüs provası yapılması gerekiyor.

*

- “Türkiye’de virüs ortaya çıkarsa ne yapacağız?” konusuna eğilmek lazım. Marketlere hücumun falan önüne geçilecek önlemler alınmalı. Eğitim için, çalışma hayatı için “B planları” şimdiden yapılmalı.

*

- Bu arada virüse karşı en önemli önlem olarak “kalabalıklardan uzak durmak” öneriliyor. O zaman asosyalleşmek şart. Asosyalliği özendirecek kamu spotları falan mı hazırlansa acaba?

*


- Kalabalıklara girmek mecburiyeti söz konusuysa... O zaman muhakkak maske kullanmak lazım. Uzmanlara göre öyle çok gelişmiş maskeler peşinde koşmak gereksizmiş. Basit, sıradan maskeler koruyabiliyormuş.

*

- Bir başka önlem ise el yıkama... Ama el yıkama deyip geçmeyelim. Sabunlu suyla 30 saniye süren bir işlemden söz ediliyor. El yıkarken ellerin birbiriyle sert ve sürekli teması gerekiyormuş. Yıkama işlemi ne kadar sık, o kadar iyi...

*

- En başta dediğim gibi... Şu ana kadar Türkiye’de bu virüse rastlanmadı. İnşallah bundan sonra da rastlanmaz. Virüs üzerinden infial stratejisi yürüten şer odaklarına aldırmayalım. Yetkililere kulak verelim yeter.

Etiketler
Koronavirüs Ahmet Hakan Hürriyet Hürriyet Gazetesi