Tele1'e 111 bin liralık ceza: 'Bu bir demokrasi ayıbıdır'

Muhalif yayın yapan Tele1 kanalına, iktidar baskısıyla 111 bin 8 yüz 21 lira ceza kesildiği ortaya çıktı. Canlı yayında ödenen toplam cezaları açıklayan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Bu bir demokrasi ayıbıdır" dedi.

Tele1'e 111 bin liralık ceza: 'Bu bir demokrasi ayıbıdır'

Prof. Dr. Emre Kongar ve Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayınlanan '18 Dakika' programında, Tele1’e iktidar tarafından açılan davaları ve 4 metre uzunluğunu bulan dava makbuzlarını gösterdi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Yanardağ, "Bu bir, iktidarın demokrasi ayıbıdır. Başka bir açıdan, Tele1'in demokrasi zaferidir. Tam dört metre uzunluğunda makbuzlar. Cezamızı ödedik, tümü adli para cezaları. Bunların tümü mahkeme kararlarıyla bize ceza olarak döndü. İtiraz ettik, mahkemelerde mücadele ettik ve bu neden faiz uygulandı. Tümüyle sonuç olarak, biz 110 bin lira civarındaki cezayı ödedik. RTÜK cezası vardı onu da ödedik" dedi.

Kongar ve Yanardağ, tüm baskılara rağmen izleyicilerin desteğiyle Tele1’in yayın politikasını korkmadan, boyun eğmeden ve cesaretle sürdüreceğini vurguladı.

Etiketler
Merdan Yanardağ