RTÜK Başkanı Şahin, Meclis gündemine taşındı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici’nin, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in görevden çekilmiş sayılmasına ilişkin başvurusunun Üst Kurul’da gündeme alınmaması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.

RTÜK Başkanı Şahin, Meclis gündemine taşındı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici’nin, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in görevden çekilmiş sayılmasına ilişkin başvurusunun Üst Kurul’da gündeme alınmaması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Özel, iki ayrı kurumda daha görev yapan Şahin’in yerine yeni bir Üst Kurul üyesi seçilmesi için TBMM Başkanlığı’na başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yaptığı başvuruda, RTÜK üyelerinin TBMM Genel Kurulu’nca seçildiğini anımsatarak, Üst Kurul üyelerinin istisnalar dışında resmi veya özel nitelikte görev almalarının kanunen yasaklandığını belirtti. Özel, buna karşın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 31 Ağustos günü Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine, 11 Haziran günü ise TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiğini belirtti.

CHP’li Özel, başvurusunda, “Basın İlan Kurumu ve TÜRKSAT’ın RTÜK ile aynı alanda faaliyet gösterdiği açık olup bu görevlendirmeler Kanun hükümlerine aykırıdır. Üst Kurul üyesi Bildirici, RTÜK Başkanı Şahin’in Kanuna aykırı davrandığını açıkça ortaya koyduğu bir müracaat ile RTÜK Başkanlığı’na başvurmuş ancak başvurunun gündeme alınması talebi Üst Kurul’da 3’e karşı 5 oyla reddedilmiştir” dedi.

TBMM SEYİRCİ KALAMAZ

Hukukun dışına çıkılan uygulamalara TBMM’nin sessiz kalmaması gerektiğini dile getiren Özel, başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Kamu görevlilerinin hukuk dışına çıkan uygulamalarının, hukuk devleti ilkesini aşındırdığı ortadadır. TBMM’nin buna seyirci kalmaması gerekmektedir. İlgili Kanuna açıkça aykırı davranan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yine Kanunun 38’inci maddesinin altıncı fıkrası gereği görevden çekilmiş sayılmalıdır. Bu çerçevede Üst Kurul adım atmadığı için TBMM Başkanlığı harekete geçmelidir. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üyeliğinin düşmüş sayılmasına ve bu nedenle bir yeni üye seçilmesi amacıyla seçim sürecinin başlatılması için harekete geçmenizi arz ve talep ediyorum.”

Etiketler
Özgür Özel Ebubekir Şahin Faruk Bildirici RTÜK