Cumhuriyet yazarlarının koğuşunda 'sağ terör' yazıyor!

Cumhuriyet gazetesinin eski çalışanları ‘Bizim koğuşumuzun girişinde ‘SAĞ TERÖR’ yazıyor ve biz bundan çok şikayetçiyiz, çok rahatsızız’ diyor.

Cumhuriyet yazarlarının koğuşunda 'sağ terör' yazıyor!

CHP İstanbul İnsan Hakları Komisyonu cezaevlerine ziyaretler gerçekleştiriyor. Edirne, Kandıra, Silivri duraklar arasındaydı.

CHP İstanbul İl İnsan Hakları Komisyonu cezaevlerini ziyaret ediyor. Osman Kavala’dan Gülten Kışanak’a geniş yelpazedeki görüşmeleri Avukat Aysemin Gülmez Artı Gerçek’ten Fatma Yörür ile paylaştı. Gülmez, Cumhuriyet gazetesinin eski çalışlarının görüşlerini de aktardı.

CUMHURİYET GAZETESİ ESKİ ÇALIŞANLARI: KOĞUŞ GİRİŞİNDE ‘SAĞ TERÖR’ YAZIYOR

Gülmez Cumhuriyet gazetesinin eski çalışanları ile yapılan görüşmenin ayrıntılarını şöyle aktardı;

“Gerçekten keyifleri çok iyi moralleri çok yüksek. ‘Bizim koğuşumuzun girişinde ‘SAĞ TERÖR’ yazıyor ve biz bundan çok şikayetçiyiz, çok rahatsızız’ dediler. Terör yazmasının çok üzücü ama sağ yazmasının da daha üzücü olduğunu beyan ettiler. 40 yıllık solculardan sağcı çıkarılmış.”

Gazeteciler “Önemli olan hapis yatmak değil beraat etmek” diyorlar.

Avukat Gülmez, bu kişilerin cezaevleri genel yapısını, kültürel olarak genişlettiği görüşünü paylaştı. “Yeni adli yıldan adil bir yargılanma bekliyorlar.” Dedi.

‘GAZETE TÜM KURUMLARIN GÜVENLİĞİNE TEHDİT’

“Yeni Yaşam gazetesinin cezaevine girememesi durumu var. HDP tutukluları bu gazeteyi istiyorlar ve her defasında cezaevi müdürlüğünden şöyle bir yazı geliyor. “Gazetenin incelenmesi sonucunda kurum güvenliğinİ hatta tüm kurumların güvenliğini tehlikeye düşüreceği görüldüğü ve gazetenin verilmemesine karar verildiği” yazıyor.

Bir gazetenin cezaevine girmesi kurumların güvenliğini nasıl tehlikeye düşürebilir. Bunu ne biz ne tutuklular anlayamadılar.”

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi