Nilgün Belgün: Ne eski kocalarım, ne iş hayatım, ne de memleketin hali neşemi bozabilir

Sanatçı Nilgün Belgün, hayatın kendisi için de çok zorlaştığını belirterek "Ama hayatımdan her zaman memnunum. Yapım böyle; böyle yaratılmışım. Neşemi ne eski kocalarım, ne sevgililerim, ne iş hayatım, ne de memleketin hali bozabildi bugüne kadar" dedi.

Nilgün Belgün: Ne eski kocalarım, ne iş hayatım, ne de memleketin hali neşemi bozabilir

Sanatçı Nilgün Belgün, kendisine dair merak edilenlerle ilgili olarak Posta gazetesinden Oya Çınar'ın sorularını yanıtladı.

Hayatın özellikle maddi olarak çok zorlaştığını belirten Belgün, "Ben bir tiyatro oyuncusuyum, benim için de zorlaştı ama hayatımdan her zaman memnunum, mutluyum, hep sevgi doluyum, neşeliyim. Yapım böyle; böyle yaratılmışım. Neşemi ne eski kocalarım, ne sevgililerim, ne iş hayatım, ne de memleketin hali bozabildi bugüne kadar" diye konuştu.

Bekir Aksoy ile sahneye koyduğu 'Kalpten Kalbe' oyununa da değinen Belgün, şunları söyledi:

"Dokuz sene sonra bir oyuna karar verdim nihayet. Müzikli bir romantik komedi. Üç farklı hikayeyi anlatıyoruz ve üç farklı karakteri oynuyoruz. Alışılmış bir hikaye değil. Kadın erkek ilişkilerini anlatan bir uyarlama. Bu oyunda benim asıl hoşuma giden umut ve sevgi dolu olması, iyi hisler uyandırması. Hepimizin iyi hislere ihtiyacı var."

Çınar'ın devamında yönelttiği bazı sorular ve Belgün'ün bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

'BENİM İÇİN PARA ARAÇTIR, AMAÇ DEĞİL'

- Bir yandan da yıllardır kapalı gişe oynayan ‘Aşk ve Komedi’ oyununuz devam ediyor… Televizyonun bu kadar rağbet gördüğü bir dönemde ısrarla tiyatro yapmanız hem çok saygı uyandırıyor hem de biraz ‘deli işi’ gibi geliyor…

Deli işi, çok haklısın. Ama ben hep zorun peşindeyim. Kendim sahneledim, sponsoru benim. Her şeyini ben yaptım. Para harcadım ama karşılığını da seyircimden aldım. Dokuz yıldır hiç dizide oynamıyorum. Dizi olmadan tiyatrocu olarak o salonu dolduruyorum çünkü ben tiyatrocuyum. Tiyatro oyuncusu Nilgün Belgün’üm. Çok emek verdim, 46 yıllık tiyatro oyuncusuyum.

- İnsan maddi açıdan fazlasını istemez mi?

Benim için para araçtır, amaç değil. Tiyatrodan geçiniyorum. Bana yetiyor. Lüks bir hayatım yok, mütevazı bir evdeyim. Villalarda yaşamıyorum. Kadın programı yaptım zamanında, çok tutmuştu. O zaman televizyondan da para kazandım ama hiçbir zaman onu kovalamadım.

'ESKİ EŞLERİM DEPREM OLSA İLK BENİ ARARLAR, DEMİRBAŞ MUAMELESİ GÖRÜYORUM'

- Tiyatro konusundaki istikrarınız hayatta başka hangi konularda var?

Üç kez evlenip ayrıldığıma göre, özel hayatta istikrar tutturamadım. (Gülüyor) Gerçi ikinci eşimle iki kez evlendim, o yüzden dört koca zannedenler oluyor, halbuki üç ayrı eş ama biriyle iki kez evlendim. İşte daha başarılıyım ama üç eşimle de çok düzgün ayrıldım. Kavga dövüş hiç sevmem zaten. Hepsiyle dostum. Hatta ne zaman bir deprem olsa, bir yangın olsa ilk beni ararlar, “İyi misin?” diye. Demirbaş eşya muamelesi görüyorum. (Gülüyor)

- Çok sevilmişsiniz demek ki…

Çok sevildim. Hiçbir eşimden hakareti, şiddeti geç, en küçük saygısızlık görmedim. Zaten öyle biriyle evlenmezdim. Her zaman kendi karakterime uygun insanlar seçtim. Benim mantığım ve duygum çok yan yana gider. Bir süre aklım firar etse bile hemen toparlarım ama gerçekten kıskanılacak aşklar yaşadım. Hem evlendiğim kişilerle hem de 40 yaşımda özel biriyle 10 yıl süren bir aşk yaşadım ki zaten gerçek aşkımdır o benim. Şu an bakıyorum aşk yok. Aşk değil bu yaşananlar.

Söyleşinin tamamı için tıklayın.