Yavuz Bingöl: Ülke insanımız çok şanslı

Yavuz Bingöl, Posta gazetesine yaptığı açıklamada, "Bugünden bakınca ütopik geliyor tabii. Ama daha eşit daha adil bir dünya hayal ediyorum" diye konuştu.

Yavuz Bingöl: Ülke insanımız çok şanslı

Ülke insanının 'çok şanslı' olduğunu öne süren Yavuz Bingöl, gençleri eleştirdi. Bingöl, "'Eğitim için bu hükümet ne yapıyor, ben yurt dışında eğitim alacak mıyım? Üniversite harcım ne olacak?' daha çok bunlarla dertleniyorlar" dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının bir dönemini konu alan ‘Akif’ filminde Ersoy'un hayatını canlandıran Yavuz Bingöl, Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'a konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki açıklamalarıyla dönem dönem gündeme gelen Bingöl, bu kez de "Ülke insanımızı çok şanslı buluyorum" ifadelerini kullandı. Bingöl, şunları kaydetti:

'DİK VE DÜZGÜN BİR HAYAT YAŞAMAK GEREKİYOR'

"İnşallah ülkemizin geleceği çok daha güzel olacak. Çok ülke gezdim, dünyanın pek çok yerine gittim ama bu kadar bereketli toprakları, bu kadar güzel insanı bir arada görmedim. O yüzden kendimi ve ülke insanımızı çok şanslı buluyorum. Bir saniye sonramıza bile hükmedemeyeceğimize göre, dik ve düzgün bir hayat sürmek gerekiyor. Ben hep böyle yaşamaya gayret ettim. Hatasız insan yoktur elbette ama kırdığım insan sayısı çok azdır herhalde."

'HERKESİN DAHA DİKKATLİ OLMASI GEREKİR'

Üniversitelerin açılmasının ardından yurt sorunu ve fahiş kira artışlarıyla baş etmek zorunda kalan üniversite öğrencilerinin 'ben' duygusuyla hareket ettiğini savunan Bingöl, "Ülkenin geleceğine dair sıkıntılara karşı daha duyarlı olabilirler. “Eğitim için bu hükümet ne yapıyor, ben yurt dışında eğitim alacak mıyım? Üniversite harcım ne olacak?” daha çok bunlarla dertleniyorlar. Sosyal medya da çok belirleyici birçok konuda. Orada da herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Herkesin her düşündüğünü orada yazmaması, daha dikkatli olması daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

'KAPİTALİZMİN SONU GELDİ'

Bingöl, "Ülke ve dünya gündemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Valla ben, kapitalizmin sonunun geldiğini, son 50 yılını yaşadığını düşünüyorum. İnsan onurunu korumak için, insan vicdanına daha yakın yeni bir düzen kurulması gerekiyor. Toplum katmanları arasındaki uçurum açıldıkça, fakirleşen insan çoğaldıkça bu düzenin böyle gitmeyeceğini daha net görüyoruz hepimiz. Başka bir şey olacak, olması gerek.

Bugünden bakınca ütopik geliyor tabii. Ama daha eşit daha adil bir dünya hayal ediyorum. Ama bu ütopyayı gerçekleştirebilecek bir lider var mıdır dünyada, onu bilemiyoruz."

Etiketler
Bingöl Yavuz Bingöl