Avatar 13 yıl sonra yeniden zirvede

Avatar gişe rakamları ile bir kez daha zirveye yerleşti. İkinci film öncesi ilk bölümüyle tekrar vizyona giren yapım, dünya genelinde büyük ses getirdi.

Avatar 13 yıl sonra yeniden zirvede

Kayıp Rıhtım'da yer alan habere göre, Avatar gişe rakamları ile yeniden zirveye yerleşmeyi başardı. 13 yıl aradan sonra, ikinci filmi çıkmadan bir kez daha beyaz perdeye gelen yapım, küresel gişede 30 milyon doları aşkın kazancıyla birinciliği almayı başardı.

İlk defa 2009 yılında vizyona giren ve sinemada en çok izlenen film unvanını elde eden Avatar, 2154 yılında, Dünya’nın Güneş Sistemi’nin dışındaki bir ay olan Pandora’nın kurgusal dünyasında geçiyor. Film, belden aşağısı felçli denizci Jake Sully’yi (Sam Worthington) Na’vi olarak bilinen yerli halkla bağ kurup onların arasına sızmak için bir casus görevindeyken takip ediyor. Kabilenin prensesi Neytiri’ye (Zoe Saldaña) aşık olan Jake, Na’vi’lerin hayatta kalma hakkı için savaşması gerektiğini fark eder.

YENİDEN ZİRVEDE

Avatar, 13 önceki ilk çıkışından bu yana tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanını elinde tutuyor. 2019’da vizyona giren Avengers: Endgame’e kısa bir süreliğine bu unvanını kaybetse de, 2021’de Çin’de yeniden beyaz perdeye girmesi sayesinde tekrar zirveye ulaştı.

Etiketler
Film