Fazıl Say'dan Gülşen'e destek: 'Bu baskılara son!'

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’dan Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nin Gülşen açıklamasına destek verdi. Say, "Bu baskılara son!" dedi.

Fazıl Say'dan Gülşen'e destek: 'Bu baskılara son!'

Piyanist Fazıl Say, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nin imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Gülşen'e dair yaptığı açıklamaya destek verdi.

Say, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nin "Pandemi sürecinde başlayan zorunlu müzik yasakları, salgının bitmesine rağmen artarak devam etmiştir. Festivallerin, konserlerin iptal edilmesi / yasaklanması olağan hale gelmiştir. Bu sırada sanatçılar kostümlerinden etnik kimliklerine, repertuarlarından siyasi görüşlerine kadar her konuda eleştirilere maruz kalmıştır. Aralarında üyelerimizin de olduğu sanatçılar, bugüne kadar görülmemiş baskılarla / yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştır.

Tüm bu yaşananlar çerçevesinde; son olarak değerli üyemiz Gülşen’in tutuklanma kararı, bize, hukuki değil siyasi bir karar olduğunu düşündürmektedir. Bu kararın bir an evvel gözden geçirilmesi, ülkemizin ve demokrasinin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. İktidarın sanatı ve sanatçıyı kucaklayıcı, birleştirici bir siyaseti ilke edinmesi en büyük arzumuzdur." açıklamasını "Bu baskılara son!" notuyla paylaştı.

Etiketler
Gülşen Fazıl Say