Cüneyt Arkın'ın ardından... 'Parayı maden göçüklerinde babaları ölen yetim çocuklara gönderdim'

Yeşilçam’ın duayen isimlerinden Cüneyt Arkın, bugün yaşamını yitirdi. Usta ismin, geçtiğimiz mart ayında yayımladığı "Benim Kahramanım Türk Halkıdır" isimli kitabı da yeniden gündeme geldi.

Cüneyt Arkın'ın ardından... 'Parayı maden göçüklerinde babaları ölen yetim çocuklara gönderdim'

GERÇEK GÜNDEM

Yediden yetmişe tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran usta oyuncu Cüneyt Arkın, bu sabah 85 yaşında aramızdan ayrıldı. Sevilen oyuncudan geriye "Vatandaş Rıza", "Yıkılmayan Adam", "Maden" gibi hafızalara kazınan çok sayıda film kaldı.

Usta oyuncu Arkın, vefatından yaklaşık 3 ay önce yayımladığı kitabında eşiyle tanışma hikayesinden film sektörüne nasıl girdiğine kadar, hayatındaki dönüm noktalarına dair birçok anısını paylaşmıştı. Arkın'ın kitabı, kült filmlerin çekildiği anlara dair içerdiği detaylarla çok ses getirmişti.

MADEN FİLMİNDE YAŞANANLAR

Döneminin en çok konuşulan filmlerinden biri olan "Maden" filminin de perde arkasını bu kitapta anlatan usta oyuncu, yönetmen Yavuz Özkan'la bu film için anlaştığını, "İnsan kandırma ustasıymış. Beni kandıramadı ama ikna etti. Bu nasıl oldu hala şaşkınım..." sözleriyle aktarmıştı.

Filmde Tarık Akan ile Hale Soygazi'nin de yer aldığını belirten Arkın, "Yavuz, Tarık ve ben bir anlaşma yaptık. İki hisse benimdi, birer hisse onların" diyerek filmin başında yapılan anlaşmanın daha sonra bozulduğunu yazmıştı.

"FİLMDEN GELEN PARAYI BABALARI MADENDE ÖLEN ÇOCUKLARA GÖNDERDİM"

Yavuz Özkan ile Tarık Akan'ın kavga etmesinin ardından sette gerilim yaşandığını, gerilimi kendisinin ve eşinin yumuşattığını anlatan Arkın, büyük zorluklarla çekilen filmin ardından yaşananları şu sözlerle anlatmıştı:

"Nihayet filmi bitirdik. Daha büyük dertler yaşanmadan kurtuldum diye düşünüyordum. Birden Yavuz Özkan, Tarık Akan'la beraber film de ortadan kaybolup gitti. Devre dışı kalmıştım. Dış satışların yapıldığını duyuyordum. Aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Bir gün Çiçek Arif'le karşılaştık. İyi insandır. Durumu anlattım. Hesapladı. Filmin dış satışlarından payıma düşen miktar hemen ödendi. Yaşadıklarımdan dolayı mutsuzdum. Parayı, maden göçüklerinde babaları ölen yetim çocuklara gönderdim."

Etiketler
Maden Para Yeşilçam Cüneyt Arkın