Nihal Yalçın, sosyal medyadan gelen eleştirilere yanıt verdi

"İstanbul Sözleşmesi yaşatır" çıkışıyla eleştirilerin hedefi olan Nihal Yalçın, "Ama biz kadın cinayetleri politiktir dediğimizde kabul etmiyorsunuz!" dedi.

Nihal Yalçın, sosyal medyadan gelen eleştirilere yanıt verdi

Bu yıl 58'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Kadın' ödülünü alan Nihal Yalçın ile ödül vermek için sahneye çıkan Tamer Karadağlı arasında yaşanan diyalog, sosyal medyada gündem oldu.

Nihal Yalçın, ödül konuşmasını yaptığı sırada ödülünü eline veren Tamer Karadağlı'ya, “'Sus' mu dediniz? 'Artık sus' mu diyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Yalçın'ın sözleri üzerine Karadağlı, “Ödülünüzle birlikte konuşun diye" karşılığını verdi.

SANATÇILARDAN VE KADINLARDAN YALÇIN'A DESTEK

Ödül konuşmasında "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyen Yalçın'a sanatçılardan ve kadınlardan destek geldi.

Yalçın, töreni 'politikleştirdiği' yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Sanatçı Güvenç Dağüstün, "Ödül törenleri siyaset yapma yeri midir? Tabii ki evet!" dedi. Dağüstün, "Nasıl ki sanatın ve sanatçının siyasetten bağımsız olma zorunluluğu yoksa, sanatın ödüllendirildiği yerde de siyaset olur. Gervais bir şey dedi diye o doğru demek değil. Yaşasın tarafını belli eden sanatçılar!" diyerek Yalçın'a destek oldu.

Sanatçı Aylin Aslım da, Yalçın'a yönelik eleştirilerin olduğu bir sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, "Çok da güzel, hiç de uzun olmayan bir konuşma yaptı. Uzun olsaydı da o herife mi düşmüş kesmek, kim ki o? Ve niye orada?" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Yalçın'a destek veren isimlerden oldu. Kaftancıoğlu, şöyle yazdı:

"Güzelim ülkeyi çok konuşan kadınlar değil boş konuşan erkekler (eril bakışa sahip) bu hale getirdi. Nihal Yalçın tahammül gösterilmeyen kısacık konuşmasında (3.7dk) kadının gücünü, kararlılığını, T. Karadağlı ise erkek egemen bakışın çirkin bir suretini göstermiştir."

MELİH ALTINOK KARADAĞLI'NIN HAREKETİNE SAHİP ÇIKTI

İstanbul Sözleşmesi çıkışıyla sanatçı, siyasetçi ve kadınların desteği alan Yalçın, bazı eleştirilerin de hedefi oldu. Sabah yazarı Melih Altınok, "Bence bu olaydaki tek sorun Tamer Karadağlı’nın 'sus demek için yapmadım' diye geri adım atması. Bir oyuncu ödül törenini sığ bir zeminde politize etmeyi hak görüyorsa, diğer oyuncu da bu vasatlıktan sıkıldığını dürüstçe söyleyebilmeli" diyerek Karadağlı'ya hak verdi.

Kimi sosyal medya kullanıcıları da Yalçın'ın konuşmasının 'politik' olduğunu söyleyerek eleştiride bulundu.

'KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR' DEDİĞİMİZDE KABUL ETMİYORSUNUNZ'

Yalçın, kendisine gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Paylaşımında bir kez daha kadın cinayetlerine dikkat çeken Yalçın, "Ama biz kadın cinayetleri politiktir dediğimizde kabul etmiyorsunuz! Sonra da beni ödül törenini politize etmekle mi suçluyorsunuz?" dedi.

Etiketler
İstanbul İstanbul Sözleşmesi