Walking Dead'in 10. sezonunun finali ne zaman yayımlanacak?

Walking Dead dizisinin hayranları 10. sezonun finalini uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyor.

Walking Dead'in 10. sezonunun finali ne zaman yayımlanacak?

Walking Dead dizisinin hayranları 10. sezonun finalini uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyor. Ancak son gelişmeler merakla beklenen bölüm için hayranların artık daha fazla beklemek zorunda kalmayacağına işaret ediyor.

Neden ertelendi?

Dizinin merakla beklenen bölümü koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenmişti. Ünlü yapımın yönetmenlerinden Greg Nicotero konuya dair yaptığı açıklamada, "Bu haber hayal kırıklığı yaratsa da final bölümü hayal kırıklığına uğratmayacak. Güvende kalın" ifadelerini kullanmıştı.

Dizinin son bölümü Nisan başında yayımlanmıştı ve final bölümü bırakılan noktadan devam edecek.

Ne zaman yayımlanacak?

Öte yandan dizinin hayranları en azından finalin ne zaman yayımlanacağının tarihinin açıklanmasına dair daha fazla beklemek zorunda kalmayacak gibi görünüyor.

Dizinin final bölümünün ABD’de 12 Nisan’da yayımlanması planlanıyordu ancak pandemi nedeniyle planların ertelenmek zorunda kaldığı açıklanmıştı. Bölümün 2020 içinde özel bir yapımla yayımlanması bekleniyor.

Bölümün yapımının ne zaman biteceğine yönelik herhangi bir zaman çizelgesi belirtilmemiş olsa da Nicotero post prodüksiyon aşamasının genelde yayımlanma tarihinden üç hafta önce bittiğini belirtiyor.

Bu da dizinin hayranlarının normale dönüldüğünde yaklaşık bir aylık gecikmeyle bölümü izleyebileceği anlamına geliyor. Öte yandan dizinin bir defalık bölüm için en uygun yayın tarihinin seçileceği ifade ediliyor.

Bununla birlikte Radio Times'ın haberine göre dizinin yapımcılarından Angela Kang, Temmuz’da Instagram hesabında yaptığı yorumda dizinin yayımlanma tarihinin San Diego Comic Con’da açıklanacağını belirtmişti.

San Diego Comic Con’un, 24 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Neler olacak?

Dizinin yönetmenlerinden Greg Nicotero geçen ay, merakla beklenen sezon finaline dair çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Yönetmen, dizinin yaratıcısı Angela Kang’i finalde çıkardığı işten dolayı kutlamış ve yeni bölümün tam da bir öncekinin kaldığı yerden devam edeceğine söz vermişti.

Bölümün neye odaklanacağına dair Nicotero şu açıklamalarda bulunmuştu:

Çok sayıda karakterin hikayesine değinildi. Şurada, burada parça parça bilgiler edinip o perdeyi kapamak ve finalde yeni bir perde açmak istiyorsunuz. Daryl’la ilgili pek çok şeye, Negan’la, Beta’yla, Carol’la ilgili pek çok şeye değindik.

Walking Dead’in yapımcısı Greg Nicotero, Fandom’a verdiği röportajda dizinin şoke edici biçimde sona ereceğine dair birkaç ipucu verdi.

Finalin son iki dakikasında insanların şaşkınlıktan ağzı açık kalacak.
Öte yandan Angela Kang da bölüme dair şu ifadeleri kullanmıştı:

Negan'la ilgili çok güzel şeyler oluyor. Carol’ı bir çeşit kefaret arayışında göreceğiz. Peder Gabriel’e dair de harika şeyler olacak. Maggie'nin dönüşünü bekliyoruz, Daryl de bazı harika işler yapacak.