Kartal Belediye Başkanı Yüksel'den 19 Mayıs mesajı: Umut dolu bir Türkiye’ye hep birlikte ulaşacağız

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, " 19 Mayıs sadece ülkemiz için değil, egemenlik mücadelesi veren herkes için umut kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Kartal Belediye Başkanı Yüksel'den 19 Mayıs mesajı: Umut dolu bir Türkiye’ye hep birlikte ulaşacağız

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yüksel, “Milletin bağımsızlığının yine milletin azim ve kararlılığıyla sağlanacağına inanan bir avuç adanmış insanın başlattığı bu zorlu yolculuk, milletimizin tutsaklığı asla kabul etmeyeceğinin nişanesidir.” dedi.

İstanbul’un en genç belediye başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basarak yaktığı bağımsızlık meşalesinin 103. yılında bir mesaj yayımladı.

Başkan Gökhan Yüksel mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli komşularım,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. İşgal altındaki bir milletin kaderini değiştiren bu önemli günü, 103. yıl dönümünde büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz.

Millî mücadele, bir milletin birlik olduğunda tüm engelleri aşabileceğini ve egemenliği kayıtsız şartsız sağlayabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. İşgal altında bağımsızlık savaşı veren tüm milletlere ilham olmuştur. İşte bu yüzden 19 Mayıs sadece ülkemiz için değil, egemenlik mücadelesi veren herkes için umut kaynağıdır.

Milletin bağımsızlığının yine milletin azim ve kararlılığıyla sağlanacağına inanan bir avuç adanmış insanın başlattığı bu zorlu yolculuk, milletimizin tutsaklığı asla kabul etmeyeceğinin nişanesidir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken; inanç, azim ve kararlılıkla zafere nasıl ulaşılabileceğini hep birlikte hatırlıyoruz.

Ulu Önderimiz, milli mücadelenin ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Bir milleti aydınlık yarınlara, gençlerin taşıyabileceğini ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek gücün, çağdaş zihniyetle yetişen kuşaklarda olduğunu görmüştür. İstiklal ve bağımsızlık mücadelemizin sembolü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda hayati öneme sahip olan bu tarihî günün, geleceğimiz olan gençlere armağan edilmesi son derece anlamlıdır.

Ülkemizin ve yarınlarımızın teminatı gençlerimizdir. Biz bu anlamda gençlerimizin daha donanımlı, farkındalığı yüksek, dünyaya ve çevreye duyarlı insanlar olarak yetişmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yerel yönetimler olarak çocuklarımıza ve gençlerimize çok önemli yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Kartal Belediyesi olarak gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulabilmek için Kartal Kariyer Merkezi'ni hayata geçirdik. Kartal Sanat Akademisi ve Kartal Satranç Akademisi’ni kurduk. Mustafa Necati Etüt Merkezimizi faaliyete geçirerek sınavlara hazırlık için ücretsiz kayıt almaya başladık. Yapay zekâ atölyelerinin de yer aldığı Gençlik Ar-Ge Merkezi projemizi başlattık.

Projelerimizi tamamladıkça bilim, teknoloji, spor ve sanatla ilgili pek çok tesisi Kartallı gençlerin kullanımına sunacağız. Yatırımların en değerli olanının insana yapılan yatırım olduğunu bilerek hareket etmeye devam ediyoruz.

Genç arkadaşlarım, hayallerinize hiçbir sınır koymayın ve kendinize daima güvenin. İnandıklarınızın peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin. Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyin. Aydınlık yarınları kuracak olan sizlersiniz, bunu unutmayın. Tarihin ve Ulu Önderimizin size verdiği bu sorumluluk bilinci ile çalışmaya devam edin.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

Umut dolu bir Türkiye’ye hep birlikte ulaşacağız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Etiketler
Kartal Türkiye