Kartal Belediyesi Hayri Özbilen 7. anma satranç turnuvası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Eski Başkanlarından ve emektar milli sporcu Hayri Özbilen anısına düzenlenen, ‘Kartal Belediyesi Hayri Özbilen 7. Anma Satranç Turnuvası’ başladı.

Kartal Belediyesi Hayri Özbilen 7. anma satranç turnuvası başladı

Kartal Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından, 2013 yılında hayatını kaybeden Türkiye Satranç Federasyonu Eski Başkanlarından ve emektar milli sporcu Hayri Özbilen anısına düzenlenen, ‘Kartal Belediyesi Hayri Özbilen 7. Anma Satranç Turnuvası’ başladı.

Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın açılış törenine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Umut Daştan, Spor İşleri Müdürü Arda Savaş ile Türkiye Satranç Federasyonu Kartal İlçe Temsilcisi Gülsema Tosun ve sporcular katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Umut Daştan, özellikle çocukların analitik zekalarını geliştirmesi noktasında satranç sporunun önemine dikkat çekti. Kartal Belediyesi olarak satranç sporuna oldukça önem verdiklerini belirten Daştan, bu önemi de çocuk ve gençlere ücretsiz hizmet veren Kartal Belediyesi Satranç Akademisi’ni, Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde açarak ortaya koyduklarını vurguladı.

Açılış töreninin ve konuşmaların ardından satranç müsabakaları başladı. Kartal Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortak düzenlenen turnuvada, bu yıl Covid-19 salgını nedeni ile katılım sınırlı tutuldu.

Her yaş grubundan oyuncunun katıldığı turnuvanın sonunda, dereceye giren oyunculara nakdi ödül ve kupa teslimi yapılacak. Turnuvanın finali ise, 26 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

Etiketler
Kartal Belediyesi Kartal Türkiye