İBB'den skandal blokeyi kaldırmak için mahkemeye başvuru

İBB belediyenin Korona salgını ile mücadele için açtığı banka hesabını bloke eden Vakıfbank’ın işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması için idari yargıya başvurdu.

İBB'den skandal blokeyi kaldırmak için mahkemeye başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyenin Korona salgını ile mücadele için açtığı banka hesabını bloke eden Vakıfbank’ın işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması için idari yargıya başvurdu.

CHP’li Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıkları’nın başını çektiği bazı belediyelerin Koronavirüs'le mücadele sürecinde halkın maddi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlattıkları yardım kampanyaları İçişleri Bakanlığı’nın engeline takıldı.

Her iki belediyenin dün itibarıyla başlattıkları kampanyalar devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla hazırlanan genelge sabah saatlerinden 81 il valiliğine gönderildi. Soylu genelgesinde mevcut yasalarda belediyelerin yardım toplama faaliyetiyle ilgili hüküm bulunmadığı ve kampanya yapmak isteyen belediyelerin bulundukları il valiliğinden izin alması gerektiği vurgulandı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Mahkeme Salgın Vakıf