8 Mart'ta kadınlara toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?

için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. 6 kişilik grup, yaptığı basın açıklaması sonrası 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ulaşımın ücretsiz olması için, belediyeye dilekçe verdiler.

8 Mart'ta kadınlara toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?

Sosyalist Kadın Meclisleri üyesi 6 kişilik grup İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptılar. Sosyalist Kadın Meclis üyesi Ezgi Bahçeci’nin yaptığı basın açıklamasında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ulaşımın ücretsiz olmasını istediler.

Bahçeci’nin yaptığı açıklama ise ; Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve taciz, tecavüz, yoksulluk ve mobing, ev içi emeğin görünmezliği ve daha bir çok nedenle kadınlar 8 Mart’ta taleplerini dile getiriyor. Her geçen gün kadınlara dönük saldırılar artarken iktidar, bırakalım önlem almayı var olan yasaları bile uygulanmıyor. 5284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesi uygulansaydı bugün erkekler tarafından katledilen, bir çok kadın hayatta olabilirdi. Biz kadınlar kadın düşmanı politikalarla hayatımızın her alanın daraltılmasına ve cehenneme çevrilmesine karşı isyan ediyoruz” dedi.

Açıklamasına devam eden Bahçeci ; “Bugün kadınlar olarak hakkımız olan bir talep için buradayız. 8 Mart günü kadınlara ulaşım araçlarının ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi içeren dilekçelerimizi Büyükşehir Belediyesine veriyoruz ve 8 Mart gününde kadınların yoksulluk ve kriz koşullarında eylem ve etkinliklere rahatça gidebilmeleri için tüm gün ulaşımın kadınlara ücretsiz olmasını istiyoruz”

Yapılan basın açıklamasının sonunda ise Bahçeci belediyelerin kadın sığınma evleri açması, ücretsiz kreş ve bakım evleri açması, kadınlara istihdam sağlanması gibi kadınların hayatlarını kolaylaştıracak bir çok sorumluluklarının da olduklarını hatırlattı. Yapılan açıklama sonrası grup belediye yetkililerine dilekçelerini verdiler.

Etiketler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Şili