Beşiktaş'ta ağaç katliamı

İstanbul Beşiktaş'ta ağaç katliamı yaşandı. Yurttaşların büyük tepki gösterdiği ağaç katliamının otel inşaatı için yapıldığı öne sürüldü.

Beşiktaş'ta ağaç katliamı

Beşiktaş ilçesi Etiler Mahallesi Toprakkale Sokak'ta bir çok ağacın kesildiği gözlendi. Yurttaşların büyük tepki gösterdiği. Ağaç katliamının otel inşaatı için yapıldığı öne sürüldü.

Yurt gazetesinden Ökkeş Taşkın'ın haberine göre inşaat alanı ile ilgili Beşiktaş Belediyesi'ne herhangi bir ruhsat başvurusu yapılmadığı öğrenildi. Belediye yetkilileri bu tür durumların yaşanmasının önüne geçmek için yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını belirtti.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ EKİPLERİ TUTANAK TUTTU

Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, ağaç kesimi yapılan alanda belediyenin herhangi bir çalışması bulunmadığını belirtti. Belediye zabıta ekiplerinin kesilen ağaçlarla ilgili tutanak tutarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Belediye yetkilileri yaptığı açıklamada, ağaç katliamı ile ilgili belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda, kesilen ağaç sayısının 10 katı kadar oksijen salınımı yapan ağaç dikilmesi cezası uygulanacağı belirtildi.

YASALAR AĞAÇ KATLİAMINI DURDURMAYA YETERSİZ KALIYOR

2017 yılındaki düzenlemeye göre; yetişmiş veya yetiştirilmiş fidanları kesmek, sökmek, ekim sahalarını bozmak, yaş ağaçları boğmak, yaralamak, tepelerini veya dallarını kesmek veya koparmaya 369 ile 2 bin 978 TL arasında idari para cezası kesiliyor. Bu durum ağaç katliamına engel olmada caydırıcı bir etki olarak görülmüyor.

Etiketler
Beşiktaş