Divriğililer ve Dostları 35. Pilav ve Kültür Şenliği'nde buluşacak

Divriği Kültür Derneği Geleneksel 35.Pilav ve Kültür Şenliği 7 Temmuz 2019 Pazar günü Fatih Çeşmesi tabiat parkı, Kemerburgaz’da gerçekleşecek.

Divriğililer ve Dostları 35. Pilav ve Kültür Şenliği'nde buluşacak

Divriği Kültür Derneği Geleneksel 35.Pilav ve Kültür Şenliği 7 Temmuz 2019 Pazar günü Fatih Çeşmesi tabiat parkı, Kemerburgaz’da gerçekleşecek.

Yerelden evrensele bir yelpazesi olan derneğimiz, gerçekleştirdiği bu etkinlikle her yıl üyeleri ve dostlarıyla olan birliğini, beraberliğini ve dayanışmasını güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Şenliğimiz kapsamında yöremiz başta olmak üzere ülkemizin tüm halklarına ait ezgilerin seslendirildiği sahne programı, çocuk atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve stant alanları bulunmaktadır. Derneğimiz, ülkemizin içinde bulunduğu anti-demokratik uygulamalara karşı her zaman demokrasi mücadelesi veren kurumlarla dayanışma içerisindedir. Bu kapsamda bu yıl yapılacak olan 35.Pilav ve Kültür Şenliğimiz ALİKEV (Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı) katılımıyla gerçekleşecektir.

Neden ALİKEV?

Ülkemizde her geçen gün artan anti-demokratik uygulamalara karşı, toplumsal muhalefetinin yakın geçmişteki en büyük kitlesel birlikteliği sergilediği Gezi Direnişinin 6.yılı içerisindeyiz.

Düşüncesine, yaşam tarzına, inancına, doğasına kısacası yaşama dair var olan her şeye karşı iktidarın uyguladığı baskı ve uygulamalara karşı gezi parkında başlayan, halkın iradesiyle kısa süre içerisinde büyük bir toplumsal harekete dönüşen ve ülkenin her yerine yayılan Gezi Direnişinde büyük kazanımlar elde etmenin yanında oldukça üzücü kayıplar da yaşandı.

Bu kayıplardan biri de Eskişehir’de katıldığı eylemde polis şiddetinden kaçarken bir ara sokakta, örgütlü kötülüğün alçakça saldırısıyla katledilen Ali İsmail Korkmaz’dı. Türkiye toplumsal muhalefetinin hafızasına kazınan gezi direnişinin sembol isimlerinden olan Ali İsmail Korkmaz’ın adını ve hayallerini sonsuza dek yaşatmak, ‘’toplum için gençlik’’ düşünü hayata geçirmek üzere kurulan ALİKEV, toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsizlikten arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımı ile kurmak için çalışmaya süratle devam ediyor.

6.yılında gezi ruhuna destek olmaya devam eden derneğimiz, 35. Pilav ve Kültür Şenliğini, aydınlık geleceği kuracak olan gençlerin düşleri için çalışan ALİKEV’in katılımıyla gerçekleştirmeye karar vermiştir.

Konuk Sanatçı ve Yazarlar

ENDER BALKIR - BANDİSTA - AYDOĞAN TOPAL - HATİCE YILDIZ - BAHAR DOĞAN

GİZ SAHNESİ - EŞBER YAĞMURDERELİ - İSMAİL SAYMAZ - MELİKE DEMİRAĞ - KADIKÖY ATÖLYE

Divriği Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi

Çocuk Atölyeleri, Kitap ve Dergi Stantları, Yazarlar ile söyleşi

Program Sunumu: GİZEM ALTUNAY – TAYYAR SEDEF

Bilgi İçin: 0 212 2922020 / 0 541 3644607

7 Temmuz 2019 Pazar / Belgrat Ormanı Fatih Çeşmesi Piknik Alanı - Kemerburgaz

Etiketler
Çeşme Temmuz Divriği