Yeni iddia: Müftü, eşi tarafından camide kadınla basılan imamla ilgili 'Dini nikah varsa görevine iade edeceğiz' dedi

Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Nihat Kayhan, Karabük Müftüsü Ercan Aksu'nun eşi tarafından camide bir kadınla basılan imamla ilgili "Dini nikah varsa ve şahitlerini gösterebilirse görevine iade edeceğiz" dediğini ileri sürdü.

Yeni iddia: Müftü, eşi tarafından camide kadınla basılan imamla ilgili 'Dini nikah varsa görevine iade edeceğiz' dedi

Karabük'teki Sipahiler Köyü'nde imam Yusuf Ziya S., eşi A.S. tarafından caminin üst katında bulunan odasında bir kadınla 'basılmıştı.'

Yaşananlar bölgede büyük yankı uyandırırken, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk yeni gelişmeleri okurlarıyla paylaştı.

Buna göre imamın kayınbabası, Yozgat Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Nihat Kayhan, kızının başından geçenleri öğrendiğinde çok üzüldü ve Karabük Müftüsü Ercan Aksu'nun yanına gidip olayı anlattı; ancak aldığı yanıt onu daha da rahatsız etti.

Yozgat Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla Karabük Müftüsü Ercan Aksu hakkında, 'görevini kötüye kullanmak, görevi ihmal, şüpheliyi korumak' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kayhan'ın 30 Kasım 2022 tarihli dilekçesi şöyle:

"Ben, Sipahiler Köyü İmamı Yusuf Ziya S.'nin kayınbabasıyım. Kızımın beyanına göre, görev yaptığı caminin içerisinde başka bir kadınla uygunsuz yakalandığını öğrendim. Bu durum kızım ve orada torunuma bakmak için gönderdiğim eşim jandarmaya ihbarı ile tutanak altına alınmıştır.

'ARALARINDA DİNİ NİKAH VARSA GÖREVİNE İADE EDECEĞİZ'

Bu yasa ve ahlak dışı eylemleri Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu'ya ilettim. Kendisi bu olayla ilgilendiğini, takip ettiğini, soruşturduğunu söyledi. Ben kendisine 'Nasıl ilgilendiğini, nasıl takip ettiğini' sordum. Bana, 'Kendisine camide birlikte olduğu kadının dini nikahlı eşi olup olmadığını, eğer dini nikahlı ise nikahını kimin kıydığını, şahitlerini göstermesini söyleyeceğiz. Eğer bunları da geçerse görevine iade edeceğiz' dedi.

Bu olayın Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirmediğini, müfettiş istemediğini, dosyayı bu şekilde örtbas edeceğini kendisinin beyanlarıyla kanaat getirdim. Yapmış olduğu açıklamalarla da benim şüphelerimi artırdı. Bu kişinin cezalandırılması ve görev aldığı kuruma ihbarda bulunulmasını arz ederim. (...)"

Yeni iddia: Müftü, eşi tarafından camide kadınla basılan imamla ilgili 'Dini nikah varsa görevine iade edeceğiz' dedi - Resim : 1

(Kaynak: Sözcü gazetesi)

MÜFTÜ NE DİYOR?

Karabük Müftüsü Ercan Aksu ise olayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bize ulaşır ulaşmaz işi Valimizle görüşüp, işin bir an önce sonuçlandırılması için murakıp görevlendirdik. Ancak, iddia tarafı, soruşturmanın yerelde yapılmamasını, imamın korunacağını gerekçe gösterip Diyanet'ten müfettiş istenmesini talep etti. Evli olan görevlimizin, camide bir kadınla birlikte olduğu iddia edilmektedir.

Kızın babası gelip endişesini ifade etti. Endişe etmemesini, müftü olarak en ince detayına kadar konuyu inceleyeceğimizi söyledim. Olayın her safhasını en ince detayına kadar takip ediyorum. Din adamıyım, müftüyüm. Böyle bir işe asla fırsat vermeyiz.

'SORUŞTURMAYA HAFTA İÇİNDE BAŞLANACAK'

Nitekim, Diyanet İşleri Başkanlığı'mız da olaya el koydu ve soruşturmaya hafta içinde başlanacak. Sözleşmeli olduğu için imamı açığa alamadık, sadece din hizmetlerinden çektik."

Yazının tamamı.

Etiketler
Yozgat Karabük Hitler Sıla