Cemil Tugay'dan AK Parti Genel Merkezi'nde İlk Açıklama: 'İzmir'i Çok Güzel Şeyler Bekliyor'
Cemil Tugay, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, “İzmir’i çok güzel şeyler bekliyor” dedi. Tugay’ın AK Parti’ye katılması ve rozetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılması bekleniyor.Tugay, “İzmir’i çok güzel şeyler bekliyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Kongre Merkezi’nde AK Parti milletvekilleriyle gerçekleştirilecek 2026-2027 Yasama Yılı Açılış Toplantısı’na katılacak. Saat 11.00’de başlayacak toplantıda yeni yasama dönemine ilişkin ilk mesajların verilmesi beklenirken, CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da AK Parti’ye katılması gündemde. Öte yandan Cemil Tugay’ın AK Parti Genel Merkezi’ne geldiği görüldü. Tugay’ın toplantı sırasında partiye katılacağı ve rozetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılacağı yönündeki kulisler gündemde bulunuyor.
ERDOĞAN MİLLETVEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılının ilk toplantısını AK Parti Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Saat 11.00’de başlayacak programda milletvekilleriyle bir araya gelecek olan Erdoğan’ın, yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

GÖZLER CEMİL TUGAY’A ÇEVRİLDİ
Toplantının dikkat çeken başlıklarından birinin ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay olması bekleniyor. CHP’den istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdüren Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği ve rozetinin Erdoğan tarafından takılacağı yönündeki iddialar bir süredir siyasi kulislerde konuşuluyor. Tugay’ın AK Parti Genel Merkezi’ne gelmesi, söz konusu iddiaları yeniden gündeme taşıdı.

AK PARTİ’DEN İZMİR MARŞLI PAYLAŞIM
AK Parti’nin sosyal medya hesabından dün İzmir temalı dikkat çekici bir video paylaşıldı. Videoda İzmir Marşı kullanılırken, görüntülerin sonunda “7 Ekim 2026” tarihine yer verildi. Paylaşımda kum saati simgesinin kullanılması da dikkat çekti. Söz konusu video, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialarla ilişkilendirildi. Tugay’ın parti değişikliğine ilişkin iddialar daha önce de gündeme gelmiş, ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştı.

'İZMİR’İ ÇOK GÜZEL ŞEYLER BEKLİYOR'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti Genel Merkezi’ne aracıyla geldi. Genel merkez binası önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tugay, kısa bir açıklama yaparak, “İzmir’i çok güzel şeyler bekliyor” dedi.
Kaynak: DHA
Cemil Tugay AK Parti'ye mi Geçiyor? Şifreli Videoda Tarih VerildiSiyaset
Ankara’daki Kritik Gün Öncesi Gözler İzmir’de! Cemil Tugay İçin Dikkat Çeken AK Parti İddiasıGündem