AKP'li Yüreğir Belediyesi'ni aradık: Müdürden operatöre 'öyle bir şey olmadığını söyle' talimatı

Cenaze aracındaki dört tabutun içinde net 5 kilo 810 gram esrar geçirildiğine dair haberle ilgili olarak AKP'li Yüreğir Belediyesi'ni aradık. Telefona çıkan operatörün "müdürüm" diyerek aradığı kişi, "Öyle bir şey yok deyin, öyle bir şey olmadığını söyleyin" 'talimatı' verdi.

AKP'li Yüreğir Belediyesi'ni aradık: Müdürden operatöre 'öyle bir şey olmadığını söyle' talimatı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 3 Şubat 2022'de hazırladığı iddianamede, narkotik polisinin 21 Kasım 2021'de düzenlediği operasyonla ilgili detaylar yer almış ve AKP'li Yüreğir Belediyesi'ne ait cenaze aracındaki dört tabutun içinde net 5 kilo 810 gram esrar geçirildiği ortaya çıkmıştı.

Gerçek Gündem olarak Yüreğir Belediyesi'ni aradık. Telefona çıkan operatör, pazar günü olması sebebiyle ilkin pazartesi günü aramamızı rica etti.

Belediyeye bağlı cenaze aracında yakalanan uyuşturucu madde ile ilgili aradığımızı, belediyenin yanıt verme zorunluluğu olduğunu ve töhmet altında kalacağını belirttiğimizde ise basın biriminin numarasını bizimle paylaşmak ulaşmak üzere "müdürüm" dediği kişiyi aradı.

Bu esnalarda beklemeye alınmadık, aralarındaki diyalogu duyabiliyorduk. Müdür, "Öyle bir şey yok deyin, öyle bir şey olmadığını söyleyin" şeklinde direktif vererek basın biriminin numarasının paylaşılmamasını söyledi.

Santraldeki kişi, tekrar bize dönerek müdürün "öyle bir şey olmadığı" yönündeki bilgisini paylaştı.

İDDİANAMEDE HANGİ DEĞERLENDİRMELER VAR?

Yaşananlar, ANKA'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberiyle kamuoyunda yankı bulmuştu. Buna göre iddianamede, şoför hakkında şu ifadeler kullanılıyordu:

"Şüphelinin yakalanış şekli, alınan istihbari bilgi ve bu bilgi ile uyumlu olarak şüphelinin içerisinde bulunduğu 01 ADT 406 plakalı cenaze aracında net 5 bin 810 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, yine şüphelinin ikametinde yapılan aramada net 210 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, ele geçirilen maddenin kişisel kullanım sınırının çok üzerinde olması ve şüphelinin kan ve idrar örneklerinde esrar maddesi çıkmaması göz önüne alındığında; şüphelinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına uygun olmayan savunmasına itibar edilmediği…

Şüphelinin, kaynağı tespit edilemeyen yerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri, ticari akaç ile bir yenden bir yere sevk etmek ve ikametinde bulundurmak suretiyle üzerine atılı ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu anlaşılmakla…"

EN AZ 10 YIL HAPİS İSTENDİ

İddianamede, şoför hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 188/3 maddesi uyarınca ‘uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti yapma veya sağlama’ suçlamasıyla 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep ediliyordu.

Şoför hakkındaki suçlamaya dayanak olarak gösterilen 188/3 maddesi şöyle:

“Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.”

Öte yandan şoför hakkında yargılamanın devam ettiği, yapılan son duruşmada da tutukluluk halinin devamına karar verildiği öğrenildi. Şoförün Yüreğir Belediyesi ile ilişkisinin de kesildiği belirtildi.

Etiketler
Telefon