Murat Sabuncu notlarını paylaştı: Gelelim Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun ilişkisine

Gazeteci Murat Sabuncu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'karşı karşıya' değil, 'omuz omuza' olduğunu söyledi.

Murat Sabuncu notlarını paylaştı: Gelelim Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun ilişkisine

T24 yazarı Murat Sabuncu, iktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin 'aralarında gerilim olduğunu' ileri sürdüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili görüşlerini köşesine taşıdı.

İlk olarak belediyenin hizmetlerine değinen Sabuncu, "Gelelim bir başka noktaya. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun ilişkisine. Bir süre duran 'İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na rakip, gerekirse yeniden aday konuşmaları' yeniden gündemde" ifadesini kullandığı yazısında şunları kaydetti:

"Hem CHP genel merkezi hem İmamoğlu cephesinden aldığım birkaç not:

- İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na karşı tezi büyük bir çarpıtma. Tam tersine ciddi bir işbirliği var.

- Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun İstanbul’da kurduğu politika merkezlerinden, orada üretilen projelerden, içeriklerden yararlanıyor. (Bunların başında direktörlüğünü Mehmet Ali Çalışkan’ın yaptığı Reform Enstitüsü geliyor.)

-Herhangi bir partinin ya da liderinin ikili arasını açma ihtimalinin olmadığını söylüyorlar. Hatta ‘o lider ile Kılıçdaroğlu arasında bir tutkal görevi’ yaptığını da…

Velhasıl İmamoğlu, partinin de desteklediği biçimde adaylık yoluna koyulan Kılıçdaroğlu'na ters düşebilir miydi, hayır...

Kılıçdaroğlu, 'Belediye başkanlarımız bu görevlerindeki sürelerini tamamlamalı' vurgusu eşliğinde aday olma arzusunu, partide tartışma dışına çıkaracak bir netlikte ortaya koymasaydı İmamoğlu bu bu işe soyunur muydu, evet...

'CHP ADAY KONUSUNDA TEK SES OLACAK'

CHP şu anki durumda en azından kendi içinde, adı adaylıkta geçen diğer iki isimle (İmamoğlu-Mansur Yavaş) Kılıçdaroğlu arasında herhangi bir sıkıntı-risk görüntüsü vermiyor. Kemal Kılıçdaroğlu hâlâ partide adaylık için en öne çıkan isim. Yarın bu değişir mi? Hayır denemez. Ama şurası kesin: Kılıçdaroğlu aday olsa da olmasa da CHP aday konusunda tek ses olacak. İçeride bir denge sağlandı. Bakalım 6'lı Masa'da aynı denge sağlanabilecek mi?"

Yazının tamamı.

Etiketler
Murat Sabuncu İstanbul Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu