Ümit Kıvanç, Orhan Gencebay'ı örnek gösterdi: Babamın cenazesine gelip 'görüntü verdiler', bize başsağlığı dilemeden gittiler

Spor basınının duayenlerinden Halit Kıvanç, son yolculuğuna uğurlandı. Oğlu belgeselci ve yazar Ümit Kıvanç, babasının cenazesine gelen bazı isimlerin 'görüntü verip gittiklerini', ona ve annesine başsağlığı bile dilemediğini söyledi.

Ümit Kıvanç, Orhan Gencebay'ı örnek gösterdi: Babamın cenazesine gelip 'görüntü verdiler', bize başsağlığı dilemeden gittiler

97 yaşında hayatını kaybeden Halit Kıvanç için Zincirlikuyu Camisi’ndeki düzenlenen cenaze törenine ailesi, yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile spor, sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Kıvanç, öğle vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze töreninin ardından kişisel Twitter hesabında bir paylaşım yapan Halit Kıvanç’ın oğlu Ümit Kıvanç, cenazeye gelenlerin bir bölümünü eleştirdi:

“Babamın cenazesine gelip ‘görüntü veren’ bazı ünlü veya yetkili kimseler, anneme veya bana başsağlığı dilemediler. Önde saf tutup ‘gözüktüler’, gittiler. Orhan Gencebay bunlardan biri, meselâ. Bazılarının varlığını sonradan öğrendik! Yahu ne ayıp!”

Etiketler
Van Orhan Gencebay Urla