Nagehan Alçı'dan 'ifade özgürlüğü' çıkışı: 'O ülke, milli mutabakatla lağvedildi'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, ifade özgürlüğüyle ilgili çıkışında "6-7 yıl öncesine kadar rahatlıkla çok daha ileri şeyler dillendirilebilen bir ülkede asılı kaldım. Ama o ülke içinde tüm siyasi aktörlerin olduğu bir milli mutabakatla lağvedildi" dedi.

Nagehan Alçı'dan 'ifade özgürlüğü' çıkışı: 'O ülke, milli mutabakatla lağvedildi'

İktidara yakınlığıyla bilinen Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, gazeteciler Halit Kıvanç ve Ahmet Tulgar'ın ölümünün ardından dikkati çeken bir köşe yazısı kaleme aldı.

"Belki de hayat geçiyor ve geri döndürülemez şekilde değişiyor gerçekten" diyen Alçı, devamında Türkiye'de uzunca bir süredir kısıtlandığı gözlenen ifade özgürlüğüne değindi:

"(...) Rahatsız edici ve hatta yanlış da olsa bir iddiayı dile getirmenin suç kabul edilmesi de bu değişimin bir parçası belki. Herkes her şeyi kanıksamış görünüyor. İşin tuhafı her şeyden şikayet edenlerin gösterdiği uyum. İşte beni asıl endişelendiren o.

Halbuki ifade özgürlüğü bırakın irkiltici ve rahatsız edici soruları sormayı, fikirleri de seslendirebilme özgürlüğü değil midir?

Belki de ben çok muhafazakarım. 6-7 yıl öncesine kadar rahatlıkla çok daha ileri şeyler dillendirilebilen bir ülkede asılı kaldım. Ama o ülke içinde tüm siyasi aktörlerin olduğu bir milli mutabakatla lağvedildi."

Yazının tamamı.

Etiketler
Nagehan Alçı Habertürk