Bahçeli'ye göre Kılıçdaroğlu'nun ABD'de Türk bilim insanlarıyla görüşmesi 'densizlik'

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'de Türk bilim insanlarıyla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Parlak beyin arıyorsanız milletimizin gözleri çakmak çakmak parlayan evlatlarına bakın" gibi sözlerle hedef aldı.

GERÇEK GÜNDEM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında ABD'de Türk bilim insanlarıyla bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Söz konusu ziyareti 'talihsizlik', 'densizlik', 'pervasızlık' ve 'düşüncesizlik' gibi ifadelerle 'niteleyen' Bahçeli, ana muhalefet partisi genel başkanına şu sözlerle 'yüklendi':

'PARLAK BEYİN ARIYORSANIZ MİLLETİMİZİN GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAK PARLAYAN EVLATLARINA BAKIN'

"Gerekçeyi de hazırlamışlar, 'ziyaretin amacı teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişinde bulunmakmış.' Cumhuriyetin ikinci yüzyıl vizyonunu en parlak beyinlerle tartışacaklarmış. Utanın. Utanın. Parlak beyin arıyorsanız milletimizin gözleri çakmak çakmak parlayan evlatlarına bakın. 'Bir Türk dünyaya bedeldir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sarılın. Muhtaç olduğunuz kudreti uzaklarda değil, eğer varsa damarlarınızda arayın.

Merakımız şudur; Kılıçdaroğlu teknolojik ve bilimsel gelişmeler hakkında ne söyleyecek, neyi duymayı umut edecek? Bırak bu işleri, geç bu masalları. Ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi olur. Herkes biliyor ki ABD'ye cumhurbaşkanlığı adaylığı için icazet almaya, ya da işaret edilecek müsakbet zillet adayının ismini öğrenmeye gittin.

'ATASÖZLERİ VE DEYİMLER' FIRTINASI

Denenin döne döne dolaşacağı yer de bir kursak ya da bir değişmen taşıdır. Su yatağını, yel de tepesini mutlaka bulacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, ağaca dayanma bükülür, suya güvenme dökülür, ABD'ye güvenme seni bir dolara verir. Sen, sen ol yine de tedbiri elden bırakma. Ne de olsa Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşısın. Sabahın soğuğunu sayma, akşamın ayazına kalma, Biden ve çevresinin telkinlerine, Pensilvanya'nın tembihlerine asla inanma, sakın kulak kabartma. Ona buna fazla güvenme, sonra dost bildiklerin postunu doldurur."

KILIÇDAROĞLU, 'DÜNYANIN EN PARLAK BEYİNLERİYLE GÖRÜŞMEYE GELDİM' DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin de bugün benzer şekilde konu ettiği spekülasyonlara birkaç gün önce kişisel Twitter hesabında yayınladığı bir video mesajla yanıt vermiş; "ABD’de hiçbir siyasi görüşme istemedim. Siyasetin girdaplarından tümüyle çıkıp dünyanın en parlak beyinleri ile görüşmeye geldim. Bu yolculuk sadece bir ilk durak. Bu çalışmalar bitince yapısal reçeteyi tüm Türkiye’ye açıklayacağım" ifadesini kullanmıştı.

AĞIRLIKLI OLARAK TÜRK BİLİM İNSANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

MHP liderinin "Parlak beyin arıyorsanız milletimizin gözleri çakmak çakmak parlayan evlatlarına bakın. 'Bir Türk dünyaya bedeldir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sarılın" sözleriyle hedef aldığı Kılıçdaroğlu'nun söz konusu ziyaret kapsamında ağırlıklı olarak Türk bilim insanlarıyla görüştüğünü vurgulamakta da fayda var.

Koch Kanser Enstitüsü ve MIT'de gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerin ardından dün Daron Acemoğlu, Canan Dağdeviren, Zeynep Ton, Dani Rodrik, Asu Özdağlar, Pınar Doğan, Mehmet Toner, Gökhan Hotamışlıgil ve Bilge Yıldız ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bahçeli'ye göre Kılıçdaroğlu'nun ABD'de Türk bilim insanlarıyla görüşmesi 'densizlik' - Resim : 1

CHP liderinin bugünkü programı ise şu şekilde:

• Prof. Dr. Joel Shulman ile Görüşme (Basına Kapalı / Saat: 08.00 / TSİ: 15.00)
• John Hopkins Üniversitesi Ziyareti (Saat: 17.15 /TSİ: 00.15)

Etiketler
Devlet Bahçeli MHP Kemal Kılıçdaroğlu