Abdulkadir Selvi: Abdullah Gül yine şaşırtmadı

AKP'ye yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, kadınların giyimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramaması adına gündeme getirdiği kanun teklifi nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdi.

Abdulkadir Selvi: Abdullah Gül yine şaşırtmadı

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence talebiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el yükselterek 'anayasa değişikliği' çağrısı yapmasıyla boyutlanan tartışmayı yorumladı.

Bir dönem Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ana muhalefet partisi liderinin adımını 'olağanüstü bir gelişme' olarak nitelemesi ve Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmesine tepki gösteren Selvi, 'şaşırmadığını' söyledi:

"(...) Ne zaman ki Kılıçdaroğlu zorda kalıyor... Ne zaman ki Erdoğan önemli bir hamle yapıyor... Ben o andan itibaren Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu’na ne zaman destek verecek diye kronometreyi çalıştırıyorum. Şimdiye kadar 24 saati geçirmedi. Zaten geçse şaşırırım. Çünkü kendisi Kılıçdaroğlu’nun siyasi hamisi gibi hareket ediyor."

Yazının tamamı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" şeklindeki mesajı sonrası partililer, hazırladıkları kanun teklifini Meclis'e sunmuştu.

Erdoğan ise ertesi gün ana muhalefet partisi liderinin hamlesini hedef almış; ilk başta bugün Türkiye'nin gündeminde böyle bir mesele kalmadığını ısrarla vurgulasa da sözlerinin sonunda 'samimiyet' adı altında anayasa değişikliği çağrısında bulunmuştu:

"(...) Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu'ndaki arkadaşlarım çalışmalarını hazırlayacaklar. Madem bu meseleyi gündeme getirdi... Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım."

GÜL: OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞME

Tartışma, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de gündemindeydi.

Dün Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'a konuşan Gül, “Uzun yıllar başörtüsü karşıtlığını kendisinin en önemli misyonu görmüş ve bundan dolayı birçok acılara sebep olmuş bir partinin bu hatasını nihayet görüp vazgeçmesi ve bunu tüm milletvekillerinin imzasıyla somutlaştırması Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir" ifadesini kullanmış; ardından şunları kaydetmişti:

"Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Beyi tebrik etmek gerekir. Partiler üstü baktığınızda ülkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir.”

Etiketler
Başörtüsü Abdullah Gül Abdulkadir Selvi Kemal Kılıçdaroğlu