AKP'li Mehmet Özhaseki, Erdoğan'la çelişti: FETÖ bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, iktidarları döneminde darbe girişimi düzenleyecek kadar güçlenen terör örgütü FETÖ'yle ilgili konuştu: "Bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar"

AKP'li Mehmet Özhaseki, Erdoğan'la çelişti: FETÖ bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, özellikle partisinin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren sistematik bir şekilde devlet kurumları içinde yuvalanan ve 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmalarıyla darbe girişimi düzenleyen FETÖ'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Örgütün kendi dönemlerinde güçlendiği iddiasını reddeden Özhaseki, şunları söyledi:

“FETÖ belası 50 yıldır var emin olun. Yeni çıkmış bir hadise değil. Bazen sanki PKK da FETÖ de AK Parti ile doğmuş, bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar. Milleti kandırmaya devam ediyorlar. Öyle değil. Yine yurt dışı tahrikli yine onların desteğiyle 50 yıldır süren bir bela silsilesi var ama çok şükür bütün bunların hakkından da bizler geldik."

ERDOĞAN REDDETMİYORDU

Erdoğan, 2018 yılında CNN Türk - Kanal D ortak yayınında "FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını reddetmem, ihanet şebekesiymiş" demişti:

"FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Bunlar büyük bir ihanet şebekesi içerisindeymiş. Aldatıldık. Taa Erdal İnönü'ye git, Bülent Ecevit'e. Ecevit, İnönü bunların en yakın arkadaşıydı. Erdal İnönü'nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim.

Onların davetlerine katıldıklarını iyi bilirim. Gelsinler konuşalım. Samimi değiller. Biz yanıldık. Biz bunlara çok inandık. 2004 MGK'sında hedef sadece FETÖ değil tüm terör örgütlerine yönelik bir süreçti. Biz bunun üzerine ısrarla da gittik. Birçok STK'lar da masaya yatırıldı. 2010'dan sonra da ayıklama süreci başladı"

'NE İSTEDİNİZ DE ALAMADINIZ?'

Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem kendisine "Yazıklar olsun, bize çok hainlik yaptı" diye seslenen terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e "Ne istediniz de alamadınız?" yanıtını verdiğini hatırlatmakta fayda var.

Etiketler
Mehmet Özhaseki FETÖ