Bakan Kurum, sosyal konut projesine başvuran kişi sayısını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine başvuranların sayısını 3 milyon 466 bin 250 olarak açıkladı.

Bakan Kurum, sosyal konut projesine başvuran kişi sayısını açıkladı

İktidara geldiği 2002'den bu yana ev sahipliği oranını yüzde 70'lerden 50'lere kadar düşüren AKP, Haziran 2023'te yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi konut krizini çözmeye çalışıyor.

Bu kapsamda TOKİ eliyle yapılacak sosyal konut projesinin detayları açıklandı ve başvurular geçtiğimiz hafta itibariyle başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kişisel Twitter hesabında şu bilgiyi verdi:

"Milletimizin 'İlk Evim İlk İş Yerim' projemize inancı tam. Projemize başvuranların sayısı 3.5 milyona yaklaştı. Saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısı tam olarak 3 milyon 466 bin 250. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız."

NE OLMUŞTU?

Beş yıla yayılacak bu projenin ayrıntıları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Bu konutların fiyatlarının 2+1’de 608 bin, 3+1’deyse 850 bin lira olacağını söyleyen Erdoğan, taksitlerinse sırasıyla 2 bin 280 lira ve 3 bin 187 liradan başlayacağını kaydetmişti:

“Maliyet fiyatları üzerinden yüzde 40 indirim yapılacak. Vatandaşlarımız 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan taksitle sahip olabilecek. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.”

Muhalefetten eleştiriler gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda projeye hazine garantisi verilmesini isteyerek bunu destekleyeceklerini belirtmişti.

İLK TEMELLER EKİMDE ATILACAK

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine ‘yanıt’ veren Bakan Kurum, "Sayın Kılıçdaroğlu, işiniz zor. Ne Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini açıktan destekleyebiliyorsunuz ne topyekun reddediyorsunuz. Siz isteseniz de istemeseniz de bu konutları yapacağız. İlk temelleri Allah’ın izniyle ekim ayı itibarıyla atıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konutların anahtarlarını vatandaşlarımıza armağan edecek. Milletimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun" demişti.

Etiketler
Murat Kurum Konut