BAT işçileri: 'Bu toprakların yabancısı olan biz değiliz, sizlersiniz'

Samsun'da British American Tobacco fabrikasında çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden işçiler "Bu toprakların yabancısı biz değiliz, sizsiniz!" dedi.

BAT işçileri: 'Bu toprakların yabancısı olan biz değiliz, sizlersiniz'

Samsun'da British American Tobacco fabrikasında çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ettikleri için işten atılan işçiler bugün fabrika önünde aileleri ve çocuklarıyla birlikte basın açıklaması yaptı.

Sol Haber'de yer alan habere göre, Samsun'da TEKEL'in özelleştirilmesinin ardından British American Tobbaco'ya devredilen Ballıca sigara fabrikasında, 9 işçi sendikal mücadelede aktif olarak yer almaları ve çalışma koşullarının insanileştirilmesi talebiyle başlattıkları mücadelenin ardından "performans yetersizliği" bahanesiyle işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarıldıkları gün direnişe geçen ve Patronların Endesindeyiz Samsun BAT İşçi Komitesi'ni kuran işçiler bugün de fabrika önünde eylemdeydi. İşçi ailelerinin de destek verdiği eylemde bir açıklama yapan işçiler, işe iade talebiyle başlattıkları mücadelenin haklarını alana dek süreceğini ifade ettiler.

Mücadelenin yalnızca dışarıda sürmediğini, komite çalışmalarının içeride de devam ettiğini dile getiren işçiler, "Bu toprakların yabancısı biz değiliz, sizsiniz! Size kimin ev sahibi olduğunu gerek meşru eylemlerimizle, gerek de hukuk alanında yürüteceğimiz mücadeleyle hatırlatacağız" diyerek İngiliz şirkete seslendi.

Eyleme katılan işçilerin çocukları da "Patron çocukları Amerika'da okusun diye işçi çocukları aç kalmayacak!" yazılı dövizler taşıdılar.

Etiketler
Samsun