Latif Şimşek'e saldıran koruma suç makinesi çıktı

Latif Şimşek'e saldıran koruma suç makinesi çıktı

tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında sert bir tartışma yaşandı. Enginyurt tartışma sınırlarını aşıp Latif Şimşek'in üzerine yürüdü. Yayının kesilmesine neden olayda Cemal Enginyurt ve yanındaki korumaları Latif Şimşek'i darp etti. Enginyurt ve korumasının Şimşek'e saldırı anının görüntüleri kameralara yansıdı.

SORUŞTRUMA BAŞLATILDI

Latif Şimşek, saldırı sonrası Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verdi. DHA'nın haberine göre, Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma evrakınında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğini bildirdi.

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat vermişti. Gün içinde şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

MEĞER SUÇ MAKİNESİYMİŞ

Cemal Enginyurt'un özel koruması olduğu iddia edilen saldırgan Emrah Topal'ın suç makinesi olduğu ortaya çıktı.

Emniyet ve Savcılık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; Emrah Topal'ın yapılan sorgulamasında; kasten öldürme, tehdit, kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Etiketler
Latif Şimşek