AKP'ye yakın Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nde (BURA) çatlak: Operasyonu mide bulandırıcı buluyorum

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne (BÜMED) alternatif olarak kurulan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nde (BURA) Ahmet Abdullah, "Operasyonu mide bulandırıcı buluyorum" diyerek bir süre önce istifa ettiğini duyurdu.

AKP'ye yakın Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nde (BURA) çatlak: Operasyonu mide bulandırıcı buluyorum

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasıyla başlayan, Bulu'nun 'protestoları kontrol edemediği gerekçesiyle' görevden alınması ve yerine Prof. Dr. Naci İnci'nin getirilmesiyle boyutlanan gerilim sürüyor.

Son olarak üniversite bünyesinde yeni kurulan hukuk fakültesinin dekanı Prof. Dr. Selami Kuran istifa etmiş, İnci kendisini 'vekil dekan' olarak atamıştı.

Bu noktada İnci'nin uzmanlık alanının 'fizik' olduğunu belirtelim.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin 'kayyum rektör'e karşı tepkileri sürerken, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne (BÜMED) alternatif olarak kurulan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nde (BURA) dikkati çeken bir gelişme yaşandı.

Kuruluşundan bu yana dernekte bulunan, LexiQamus kurucusu Ahmet Abdullah, "Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan operasyonun karargahı ve koçbaşı olmayı tercih ettiği için, 19 sene önce, kurulduğu sene üyesi olduğum BURA Derneği'nden bir süre evvel e-devlet üzerinden ayrıldım" açıklamasında bulundu.

'BU OPERASYONU MİDE BULANDIRICI BULUYORUM'

"Bu vesileyle söylemiş olayım. Uzun süredir devam eden, züccaciyeci dükkanına girmiş bir fil misali, çok köklü ve değerli bir eğitim kurumunu tarumar eden bu operasyonu mide bulandırıcı buluyorum ve olanları büyük bir endişeyle izliyorum" diyen Abdullah, şöyle devam etti:

'İNANDIRICI DEĞİL, KOMİK OLUYORSUNUZ'

"Operasyonun paydaşlarına ise bir çift lafım var. 'Boğaziçi demokratik değildi' filan hiç demeyin, kalbinizi kırarım. Zira hiç inanmadığınız hatta düşman bildiğiniz bir değeri argümanınızı güçlendirmek için ileri sürdüğünüzde inandırıcı değil komik oluyorsunuz.

'NE FETİH NE FATİH İSTİYORUZ'

Biz ne fetih, ne fatih istiyoruz. Demokrasi, ifade hürriyeti, bürokraside rasyonalite, yönetimde ciddiyet, kurumların özerkliği ve hukukun üstünlüğünü istiyoruz."

Yaşananların ardından BURA'daki zayıflamanın devam edeceği belirtiliyor.

Bilgi notu olarak BÜMED'e isteyen her mezun üye olabilirken, BURA'ya referansla alım yapıldığını ekleyelim.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Operasyon Üniversite