Denizli'de 'Kürt aileye ırkçı saldırı' iddiası

Denizli'nin Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde oturan Kürt bir ailenin ırkçı saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırgan Hasan Akın'ın, mahalleden de destek istediği öne sürüldü.

Denizli'de 'Kürt aileye ırkçı saldırı' iddiası

Denizli'nin Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde oturan bir ailenin, ırkçı saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırganın, "Bu mahallede Kürtlerin ne işi var? Sizi öldüreceğim" dediği belirtildi.

Dün sabah saat 07.30'da Hasan Akın isimli bir kişinin, Kürt bir ailenin evinin öne gelerek tahta ile saldırıda bulunduğu ifade edildi. Saldırganın aile bireylerine küfür ve hakaretlerde bulunarak evin camlarını kırdığı söylendi.

Mezapotamya Haber Ajansı'na göre aile bireyleri polisi ararken, bu sırada saldırgan Akın’ın, 2 arkadaşını daha çağırarak tahra ile kapıyı kırıp içeriye girmeye çalıştı. Polisin gelmesi ardından aile bireyleri 3 saldırgana tepki gösterdi. Polis, aile bireylerine biber gazıyla müdahale ederek, 2 kadını darp etti ve aile bireylerinden 3 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS: KÜRTLÜĞÜ KARIŞTIRMAYIN

Daha sonra ifadeleri alınan aile, Kürt olmalarından kaynaklı ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını, bunun görüntülerde de mevcut olduğunu anlatırken, polislerin de "Kürtlüğü karıştırmayın, ne alakası var" dediği belirtildi. Polisler, aile bireylerinin Kürt olmalarından kaynaklı uğradıkları ırkçı saldırı ifadelerini tutanaklara geçirmedi. İfadelerin ardından saldırıya uğrayan aile ve saldırganlar da serbest bırakıldı.

Etiketler
Denizli Kürt Saldırı Pamukkale