'Bakan istifa' sloganıyla yürüyen sağlık çalışanlarına polis müdahalesi: Bizi de mi öldüreceksiniz?

Dr. Ekrem Karakaya’nın bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmesi İstanbul'da protesto edildi. İl sağlık müdürlüğüne yürümek isteyince polisin 'müdahalesiyle' karşılaşan emekçiler "Bizi de mi öldüreceksiniz?" tepkisini gösterdi.

Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde bir hasta yakınının silahsaldırısına uğrayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın yaşamını yitirmesi, Türkiye'yi yasa boğdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve çeşitli meslek örgütleri, sağlıkta şiddete karşı 7-8 Temmuz günlerinde grev kararı aldı.

Bu kapsamda sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı ve İstanbul'un dört bir yanındaki hastanelerde saat 09:00'dan itibaren saygı duruşu, 15 dakika sessiz oturma eylemi ve basın açıklamaları gerçekleştirildi.

POLİS MÜDAHALESİNE TEPKİ

Saat 12:30’da ise İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi girişinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürümek üzere buluşan sağlıkçılar, polis engeliyle karşılaştı. Meslektaşlarının görevi başında katledilmesini protesto etmek isteyen ve "Bakan istifa" sloganıyla yürüyen emekçilere 'müdahele' edildi.

Sağlık çalışanları, polise "Bizi de mi öldüreceksiniz?" diye tepki gösterdi.

Öte yandan hekimlerin yürüyüşüne müdahale ederken bayılan polise yine doktorlar yardım etti.

Etiketler
Silah İstanbul Polis Saldırı