Eski ülkücü esnaf, CHP'li vekile isyan etti: Arkamda kimse olmadı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekili Nevşehir'de esnaf ziyaretinde bulundu. Sümer'in derdini dinlediği eski ülkücü esnaf, "Kesinlikle Türkçü ideoloji ve radikal İslam ideolojisiyle bir ülke kalkınmaz" dedi.

Eski ülkücü esnaf, CHP'li vekile isyan etti: Arkamda kimse olmadı

GERÇEK GÜNDEM - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Nevşehir'de esnaf ve yurttaşların derdini dinledi.

Sümer'in derdini dinlediği eski ülkücü esnaf, "Ben iki üniversite mezunuyum. Ülkü ocakları ve taşra ocaklarında başkanlık yaptım. İki üniversiteye ülkücü ideoloji için gittim. Arkamda kimse olmadı. Son 20 yılı analiz yapmaya başladım fikir ve ideolojik yapımızın kesinlikle yanlış olduğuna inandım" dedi.

"TÜRKÇÜ İDEOLOJİ İLE BİR ÜLKE KALKINMAZ"

"40 yaşından sonra bir daha inandım, kesinlikle Türkçü ideoloji ve radikal İslam ideolojisiyle bir ülke kalkınmaz" diyen esnaf, "Sosyalist olacağız, demokrat olacağız ve Cumhuriyet'e sıkıca sahip olacağız. Atatürk sevdiğimiz için yargılandık. Atatürk resmi astığım için kendi camiam yeri geldi tavırlı olmaya başladı. Yani ben Cumhurbaşkanı'nın resmini asmak zorunda değilim. Benim gözümde bir ifade bırakacak, imza bırakacak hiçbir şey yok. Tek imza var, Mustafa Kemal Atatürk" ifadelerini kullandı.

"BU NASIL BİR DEVLET DESTEĞİ ANLAMADIM"

Esnaf, "İki çocuğum var. 5 yıldır bu işi yapıyorum devamlı maliye cezaları geliyor. Pandemi döneminde bize kredi verildi. Krediye ödeyemediğim için faiz bindi. Bu nasıl bir devlet desteği anlamadım" diye konuştu.

Etiketler
Adana Nevşehir Milletvekili Orhan Sümer