Van'ın Başkale ilçesinde yapılan operasyonda tartışma yaratan görüntüler: Valilik açıklama yaptı

Van'ın Başkale ilçesinde M.E.A. adlı kişiyi gözaltına almak için evini basan jandarma ekipleri, otomatik tüfeklerle dakikalarca havaya ateş açtı. Valilik tartışma yaratan görüntüler üzerine açıklama yaptı.

Van’ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi’nde bir kişiyi gözaltına almak isteyen jandarma ekiplerinin operasyon sırasında havaya dakikalar boyu ateş açtığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Mahallede paniğe yol açan görüntüleri kendi hesabından paylaşan HDP Van Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, "Başkale ilçesi Xaşkan Mahallesi’ne bağlı Sersul mezrasında K.A adlı yurttaşı gözaltına almak için gelen askerler havaya dakikalarca ateş açtı, duruma itiraz eden kadınları da darp etmiş. Görüntülerde bu kadar silah sıkmayı gerektiren tek bir emare var mı?!" ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tartışma yaratan görüntüler üzerine Van Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Van’ın Başkale İlçesi Esenyamaç Mahallesi Onikidere Mezrasında bir şahsın yakalanması sırasında jandarmanın havaya ateş açması bazı sosyal medya hesaplarından farklı yansıtılmıştır.

Olay, 20 Haziran 2022 günü kasten adam öldürme, PKK/KCK terör örgütü mensubu olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iş-çalışma hürriyetini ihlal suçu” olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan hakkında yakalama emri bulunan şüpheli şahsın yakalanması maksadıyla icra edilen operasyon esnasında meydana gelmiştir.

M.E.A’nın gözaltına alınması sırasında yakınları tarafından Jandarma araçlarına taş atılması üzerine, Jandarma personeli havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmış, şüpheli gözaltına alınarak emniyetli şekilde adli makamlara sevki yapılmıştır.

Şüpheli M.E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Etiketler
Van Gözaltı Operasyon Aşkale