Mardin Kızıltepe'de Süryani aile saldırıya uğradı

Kızıltepe’nin Brahimiye köyünde Sayfo 1915’ten beridir kapalı olan Süryani Ortodoks Mor Gevargis Kilisesi’nin açılış gününde Süryani bir aileye saldırı gerçekleştirildi.

Mardin Kızıltepe'de Süryani aile saldırıya uğradı

Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropolitliği, 5 Haziran Pazar günü Mardin Kızıltepe'nin Işıklar (eski adı Brahimiye) köyündeki Süryani Ortodoks Mor Gevargis Kilisesi'ni yeniden açtı.

Neredeyse yüz yıldır kapalı olan Mor Gevargis’deki tören sonrası Süryani aileye saldırı meydana geldi.

Suroyo TV sosyal medya hesabından dini törenin ardından geçilen yemek esnasında Süryani bir vatandaş ile yine aynı köyde ikamet eden bir başka vatandaş arasında tartışma yaşandığını yazılı ve görsel olarak yayınlandı. Tartışma sırasında Süryani vatandaşa yönelik hakaret ve tehditler edildiği öğrenildi. Şahsın mekânı terk etmesinden kısa bir süre sonra kalabalık bir grup ile geri gelerek Süryani vatandaşın evine saldırdığı, güvenlik kamerasına yansıdı. Elleri sopalı grubun saldırıya devam ettiği sırada Mertropolit Saliba Özmen’in devreye girerek resmî yetkilileri bilgilendirdiği ve jandarma ekiplerinin olay yerine ulaştığı aktarıldı.

Suroyo TV’nin haberinde mülkiyet sorunlarının yaşandığı köyde, hukuki sürecin olayda saldırıya uğrayan Süryani vatandaşın lehine sonuçlanmasına rağmen tehditlerin devam ettiği belirtildi.

Etiketler
Mardin Kilis Lise Saldırı