Suudi Arabistan'a EXPO desteğini açıklayan Cumhurbaşkanı'na Hatay Belediye Başkanı'ndan 'yerli ve milli' hatırlatması: Teşriflerini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2030'daki EXPO için Suudi Arabistan'ı destekleyeceğini açıklamasına tepki gösteren Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erdoğan'ı Hatay'da hala devam eden Antakya'ya Expo'ya davet etti.

Suudi Arabistan'a EXPO desteğini açıklayan Cumhurbaşkanı'na Hatay Belediye Başkanı'ndan 'yerli ve milli' hatırlatması: Teşriflerini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ın EXPO adaylığına destek vereceğini açıklamasının ardından Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "yerli ve milli" hatırlattması yaparak Erdoğan'ı Antakya EXPO'ya davet etti.

30 Nisan'da Suudi Arabistan ziyareti sonrası uçakta gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, "2030 EXPO için adaylardan biri de Suudi Arabistan. EXPO 2030'un Riyad'da düzenlenmesi için Türkiye olarak kendilerini destekleyeceğimizi açıkladık" demişti.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Suudi Arabistan'ın EXPO adaylığını destekleyeceğini açıklayan Sayın @RTErdogan'ı, bir dünya markası olan ve büyük emeklerle ülkemize kazandırdığımız, 'yerli ve milli' #EXPO2021Hatay’a da davet ediyor, teşriflerini bekliyoruz" dedi.

Antakya EXPO 2021 1 Nisan'da kapılarını tüm dünyaya açmıştı. Açılışına CHP'li milletvekilleri ve parti temsilcileri katılmıştı.

Etiketler
Lütfü Savaş Hatay Suudi Arabistan Antakya