Karar yazarı Kahveci: Ülke hızla yozlaşmaya gidiyor ama o hala dünyaya meydan okunduğunu sanıyor

Seçmenlere yönelik eleştirilerini köşesine taşıyan İbrahim Kahveci, "Evladının geleceğinin 3-5 Hazine garantili müteahhide satıldığını görmesine rağmen hâlâ Reis’inin geleceğini düşünen profiller oluşmuş." dedi.

Karar yazarı Kahveci: Ülke hızla yozlaşmaya gidiyor ama o hala dünyaya meydan okunduğunu sanıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi modeliyle faizlerin indirilmesi yönünde görüşünü açıklamasının ardından Merkez Bankası art arda faiz indirimi kararları verdi.

Enflasyon ise kısa sürede TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre yüzde 61,14'e yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu yüzde 142.63 olarak hesapladı.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü yazısında ekonomik verileri ve seçmenin tutumunu değerlendirdi.

"ÜLKEMİZ TARİHİ ÇÖKÜŞ YAŞIYOR"

Kahveci, "Bugün ülkemiz ekonomik yıkım açısından tarihi bir çöküş yaşıyor. Eskiden 1 yıllık ekonomik krizler yaşandığında bile iktidarı deviren seçmen, şimdi 2015’den beri süren büyük buhrana rağmen hâlâ iktidarcı kesilmiş durumda. Muhalefetin kaşını gözünü sorgulayan, 10 yıl öncesindeki bir cümlesini didik didik edenler, İktidarın ertesi günü tam zıttı değişen politikalarını oyun kurmak olarak sunabiliyor veya içselleştirebiliyor." sözlerini kullandı.

Toplumun tercihlerini yorumlayan İbrahim Kahveci, "Verilere bakıyoruz; alt eğitim grubu krizden çok etkilenmiş. Buna bağlı olarak çocuk yapma sahipliği düşmüş ama iktidara sahipli pek düşmemiş. Açlık, sefalet en fazla iktidar tabanını vurmuş ama o taban hala muhalefetin gözünün üstünde kaşın var davası ile ilgileniyor. Ülkeden beyin göçü başlamış (2017), ülke hızla yozlaşmaya gidiyor ama o hala dünyaya meydan okunduğunu sanıyor. Evladının geleceğinin 3-5 Hazine garantili müteahhide satıldığını görmesine rağmen hâlâ Reis’inin geleceğini düşünen profiller oluşmuş." değerlendirmesinde bulundu.

Kahveci, "Saymakla bitmeyecek zikzaklar dünyasında dava uğruna bütün günahların sevaplaştığını biliyoruz. Nereden mi? Tabii ki FETÖ’den. Acaba daha neler öğrendik ve uyguluyoruz? Bekleyip göreceğiz. Ama ortada büyük bir haksız rekabetin olduğunu söylemeliyim. Akılla akıl dışı dünyanın rekabeti gerçekten çok haksız... Bakalım Venezuela mı olacağız yoksa Türkiye’yi kurtarabilecek miyiz? Kimden mi? Cehaletten.." diye yazdı.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci Muş