Marmara Üniversitesi öğrencilerinde protesto: Hisara dokunma!

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesini protesto etti.

Marmara Üniversitesi öğrencilerinde protesto: Hisara dokunma!

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesini protesto etti. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “Üniversitelilere sorulmadan, kayyum rektörlerce alınan tahsis kararına karşı ‘Bu okulun bir kararı var’ demek için bir araya geldik” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, geçen hafta cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmara Üniversitesi’nin kullanımında olan Beykoz Göksu Mahallesi’ndeki Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredildiğini duyurmuştu. Karara tepki gösteren Marmara Üniversitesi öğrencileri, kararın ardından geçen pazartesi Anadolu Hisarı Kampüsü önünde açıklama yapmıştı.

“HİSAR’A DOKUNMA, KAMPÜSE SAHİP ÇIK”

Öğrenciler bugün yine kampüs önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. “Anadolu Hisarı Kampüsü, Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir. Taşınamaz” ve “Halkalı’yı, Bahçelievler’i, Nişantaşı’nı, Haydarpaşa’yı unutmadık! Anadolu Hisarı onlara benzemeyecek” yazılı pankartlar açan öğrenciler, “Hangi rektör beni benden alacakmış, şaşarım” yazılı dövizler taşıyarak “Hisar’a dokunma, kampüse sahip çık” sloganı attı.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada, kararın üniversitelilere sorulmadan alındığına vurgu yapılarak şöyle denildi:

"KAMPÜSÜ SAVUNMAK İÇİN BURADAYIZ"

Bizler, gece yarısı alınan ve hiçbir üniversiteliye sorulmadan, rektörler tarafından Twitter’da yayınlanan bir açıklamayla öğrendiğimiz bu karar sonucu, şu an önünde bulunduğumuz Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edilmesine karşı tepki göstermek için buradayız. Yıllardır burada fakültesi bulunan öğrencilerin fakültesinin taşınmasına karar verilmesinin hemen ardından üniversiteliler olarak kampüsü, söz, yetki, karar hakkını savunmak için buradayız. Bugün mezunlar, hocalarımız ve üniversiteliler olarak bir kez daha ‘Hisar Marmara’nındır’ demek için yan yana geldik. Üniversitelilere sorulmadan, kayyum rektörlerce alınan tahsis kararına karşı ‘Bu okulun bir kararı var’ demek için bir araya geldik.

"ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR"

Yaşam şartlarının zorlaştığı, geleceğimizin giderek belirsizleştiği bu süreçte krizi daha derinleştiren kayyum rektörlere bir çift sözümüz var: ‘Anadolu Hisarı’nı vermeyeceğiz.’ Anadolu Hisarı’nın kaderinin Haydarpaşa, Dragos, Bahçelievler, Nişantaşı gibi olmasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha buradan ilan ediyoruz. Demokratik bütün haklarımızı kullanarak bu karara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Bir gece yarısı kayyum rektörler tarafından verilen kararların değil, üniversitelilerin söz hakkı vardır. Üniversiteler bizimdir.

Etiketler
Marmara Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Üniversite