Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye uyarı: Gereken tedbirleri almazsanız faturası ağır olur

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, KDV indiriminin yeterli olmayacağını belirttiği yazısında, "Eğer çiftçi su ve elektrik bulamazsa hasat zamanı avucunuzu yalarsınız." dedi.

Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye uyarı: Gereken tedbirleri almazsanız faturası ağır olur

Enflasyonda artış devam ederken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV oranını yüzde 8'den 1'e indirildiğini açıkladı.

Gıda fiyatlarındaki artışlar devam ederken akaryakıt ve hammede maliyetlerindeki artış nedeniyle vergi indiriminin yeterli olmayacağı yorumları yapıldı.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'TAN AKP'YE UYARI

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, KDV indirimi kararını köşesine taşıdı. Dilipak, AKP iktidarına 'tedbir' uyarısında bulundu.

Dilipak, "Bu konuda da bir sorun var: Çiftçiye yapıldığı söylenen destekle bir yıl sonra verilen paraya destek demek abesle iştigal. Çünkü KDV Kanunu bir Mahsuplaşma Kanunu olmasına rağmen, çiftçi tahsil ettiği %1 KDV ile ödediği %8’lik ve %18’lik KDV nasıl mahsuplaşsın” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak, "Tarım konusunda bugün alınması gereken tedbirleri almazsanız faturası ağır olur. Enerji konusu, bütün sektörleri etkiler. Yani elektrik ve petrolün etkilemeyeceği sektör yok. Tarımı da etkiler, esnafı da, sanayiyi de etkiler, ticaret ve hizmet sektörünü de. Madenciliği de etkiler.Tarım, acil bir konu. Tarımda en hayati konu, su. Su da enerjiye bağlı. Eğer çiftçi su ve elektrik bulamazsa hasat zamanı avucunuzu yalarsınız.” değerlendirmesinde bulundu.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Yeni Akit Elektrik Abdurrahman Dilipak