Bandırma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesi için kamulaştırma kararı

Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Bandırma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesinin devamına ilişkin bazı alanların kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bandırma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesi için kamulaştırma kararı

Bandırma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesinin devamına ilişkin bazı alanların kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda, "Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesinin belirtilen iş programı ve taahüt edilen süreler uygun tamamlanması ve dış kaynaklı kredi temininde aksama yaşanmaması amacıyla proje kapsamında ihtiyaç duyulan ekli ve harita ile listede bulundukları yer ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile muhtedasın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı acele Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.

İHALEYİ KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Bandırma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin ihaleyi geçen günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti. Kılıçdaroğlu, "2018 yılında 3,2 milyar TL'ye yapılan ihale iptal edildi ve 2020 yılında aynı ihale 9,4 milyar TL'ye beşli çeteden birine verildi. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi" demişti. İhalenin iktidara yanlığıyla bilinen Kalyon'a verildiği ortaya çıkmıştı.

Etiketler
Hızlı tren Resmi Gazete Cumhurbaşkanlığı Bandırma