İsmail Kahraman kaldırmış, Binali Yıldırım geri getirmişti; Vişneli Tayfır ismi hem TT'de hem Meclis'te

İsmail Kahraman Meclis başkanı olduğu dönemde kaldırılan Binali Yıldırım'ın döneminde geri getirilen ancak ismi değiştirilen tatlı "Vişneli Tayfır" yeniden kendi ismiyle Meclis menüsüne girdi.

İsmail Kahraman kaldırmış, Binali Yıldırım geri getirmişti; Vişneli Tayfır ismi hem TT'de hem Meclis'te

Komedyen Şahan Gökbakar TBMM tesislerindeki yemeklerin listesini ve fiyatlarını paylaştığı adisyonla Vişneli Tayfır tatlısı yeniden gündeme geldi.

Gökbakar TBMM tesislerindeki yemeklerin listesini ve fiyatlarını paylaştı. Gökbakar'ın paylaştığı adisyonda, milletvekillerinin 2.5 TL'ye çorba içip, 18TL'ye kebap, 4 TL'ye sütlaç yedikleri görülüyor. Gökbakar'ın paylaşımın ardından bir dönemin en tartışmalı en çok konuşulan tatlısı Vişneli Tayfır bir kez daha gündeme geldi ve sosyal medyada trend topic listesine yerleşti.

Vişneli Tayfır tatlısı, İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı olduğu dönemde ismini beğenmediği gerekçesiyle Meclis restoranının menüsünden kaldırılmıştı.

Kahraman, Meclis menüsüne özel olan ve içerisinde süt, nişasta, vişne, ananas, krema, yumurta, bisküvi, un bulunan 'vişneli tayfır' tatlısına "Bu nasıl tatlı ismi. Bizim baklavamız, aşuremiz, sütlacımız var" diye tepki göstermişti.

Kaldırılan tatlı tam 1 yıl sonra Binali Yıldırım'ın Meclis başkanlığı döneminde yeniden menüye girmiş ancak adı "meyveli muhallebi" olarak değişitirilmişti.

Gökbakar'ın paylaştığı adisyona göre tatlı eski adına da kavuşmuş bulunuyor.

Etiketler
İsmail Kahraman Binali Yıldırım