'2008'de İBDA-C soruşturması kapsamında dinlediler, operasyon 2009'da başladı':' İşte Aziz Yıldırım'ın bahsettiği 3 Temmuz 'kumpas' belgesi!

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugün kaleme aldığı yazısıyla yıllar sonra ortaya çıkan bir belgeyi de köşesinden paylaştı. Erkin paylaştığı belgeyle birlikte "Son 20 yılda yaşadıklarımızın özetini anlatacağım" ifadelerini kullandı.

'2008'de İBDA-C soruşturması kapsamında dinlediler, operasyon 2009'da başladı':' İşte Aziz Yıldırım'ın bahsettiği 3 Temmuz 'kumpas' belgesi!

‘‘O binlerce kişilik listede Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım da var! Peki Yıldırım neden ve nasıl dinlendi? Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar ile Aziz Yıldırım, İBDA-C terör örgütü kapsamında dinlendi ve takip edildi. Dinleme tarihi 14 Şubat 2008. Yani ortada şike soruşturması yok ve Yıldırım, koruması H.D. üzerinden takibe alınıyor. Yani… Aziz Yıldırım soruşturması 2008'de başladı!’’

Yukarıdaki cümleler Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşesinden. Erkin, İşte Aziz Yıldırım’ın bahsettiği o belge başlığıyla kaleme aldığı yazısında, 3 Temmuz kumpasına giden sürecin 2008'de başladığını ve Fenerbahçe'nin eski başkanının dinleme gerekçesinin de radikal İslamcı örgüt İBDA-C'ye yapılacak operasyonla ilintilendirildiğini ortaya koydu. Bu dinleme sonrası yazısında yer verdiği düzenlenmiş belgenin ortaya çıktığını dile getiren Erkin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan Taraf gazetesinde belge düzenlenmeden 28 gün önce ''Ergenokon Fenerbahçe'de'' başlığının atıldığına da dikkat çekri. Sözcü gazetesi yazarı, söz konusu belgeyle ilgili "Aziz Yıldırım ve arkadaşları başta olmak üzere aslında Türkiye'ye kurulan Ergenekon, Balyoz, Odatv, Askeri Casusluk vs… gibi kumpasların nasıl hazırlandığını gösteren somut bir belge." değerlendirmesini yaptı.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında bir belgeye ulaştıklarını ifade etmişti. Yıldırım şu sözleri kullanmıştı:

“Bildiğiniz üzere 3 Temmuz soruşturmasını yürüten (Yıl: 2011) firari Savcı Mehmet Berk, ifade esnasında, Bursaspor şampiyon olmasa Fenerbahçe Spor Kulübü'ne operasyonun 2009-2010 sezonunda yapılacağını söylemişti. Savcının bu söylemini kamuoyu ile paylaştım.

HUKUK EKİBİMİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR DELİLE ULAŞTI

Hukuk ekibimiz hakim ve savcılar hakkında açılacak davalara çalışırlarken çok önemli bir delile ulaştılar. 3 Temmuz yargılamasını yapan, kapatılan İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nin UYAP formatında yazılı olan Fenerbahçe'ye kumpasın gerekçeli kararı word formatına dönüştürüldüğünde, belgenin hazırlanma bilgileri çıkmaktadır. Buna göre gerekçeli kararın oluşturma tarihi 16 Nisan 2009. Son değişiklik tarihi 10 Ağustos 2012, son yazdırma tarihi 10.08.2012'dir.”

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Aziz Yıldırım'ın bahsettiği o belgeyi bugünkü köşesine taşıdı. İşte Erkin'in paylaştığı o belge:

'2008'de İBDA-C soruşturması kapsamında dinlediler, operasyon 2009'da başladı':' İşte Aziz Yıldırım'ın bahsettiği 3 Temmuz 'kumpas' belgesi! - Resim : 1

Etiketler
Aziz Yıldırım Operasyon Soruşturma Temmuz