AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Ayrıntıya gerek yok; Yunan hükümeti yalan söylüyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, geri itilen ve hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren ve Erdoğan'ı propaganda yapmakla suçlayan Yunanistan Hükümet Sözcüsü'ne yanıt verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Ayrıntıya gerek yok; Yunan hükümeti yalan söylüyor

Çarşamba günü, Yunanistan tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 19'u yaşamını yitirdi. Göçmenlerin donarak yaşamlarını yitirdiği Edirne Valiliği tarafından açıklanırken göçmenlerin kesin ölüm nedeninin tespiti için cesetlerstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Ukrayna'ya ziyareti öncesi, can kaybının artmasından hemen önce gazetecilerin soruları yanıtlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""12 tane insanı orada dondurarak ölümüne seyirci kalmak öyle yenilir yutulur bir şey değil. Fakat Yunanistan'ın bu alışılmış tavrını ilk defa yaşamıyoruz. Hatta botlarda şişlenerek biliyorsunuz batırılan ve ölüme mahkum edilen nice insanlar oldu bugüne kadar. Şişlenmek suretiyle bu botların batırılması ve buralarda insanların ölüme mahkum edilmesi Yunanistan'ın alışılmış insanlara yönelik tavrının ne olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Maalesef Yunan medeniyetinin adeta bir göstergesiymiş gibi bir yapı var. Bu konuyla ilgili olarak bugüne kadar Avrupa Birliği hep sessiz kalmıştır, dünya sessiz kalmıştır ve bundan önceki adetlerini değiştireceklerine ben hiç ihtimal vermiyorum. Örneğin bir uydurdukları Frontex var. Hiçbir işe yaramaz. Sadece Yunanistan'a destek vermekten öte hiçbir varlıkları yok." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, "Şimdi de işte bu 12 tane insanı orada donmak suretiyle ölümüne seyirci kaldılar. Bizler de tabii bütün bunların karşısında yaptığımız çekimler her şeyi dünyada hangi ülkenin lideri ile görüşürsek onların önüne koyacağız. Bu mücadelemizi dünyanın gözleri önünde sürdüreceğiz. Çünkü bu insanların ölümüne seyirci olanlara karşı bizim de tam aksine bir vazifemizdir. Bu vazifemizi de en güzel şekilde yerine getireceğiz. Çünkü biz mazlumların yanında olmayı sürdüreceğiz. Bunu bir insani ve İslami görev olarak telakki ediyoruz" demişti.

YUNANİSTAN'DAN ERDOĞAN'A YANIT

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis Oikonomou, bugün yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Yannis Oikonomou, "Mültecilerin araçsallaştırılması konusunda Türkiye'nin çok büyük sorumlulukları var. Ülkemiz, Evros ve Ege'deki insanları kurtararak hukukun üstünlüğüne ve insanlığa saygı duyduğunu, katı ama adil bir göç politikası izlediğini kanıtlamıştır." dedi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü, Erdoğan'ın açıklamalarını 'propaganda ve yalan suçlamalar' olarak nitelendirdi.

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TAN YUNANİSTAN HÜKÜMETİ'NE TEPKİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yunan hükümetinin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göçmenlerin ölümüne yönelik sözlerine cevap verdiğini belirterek, "Ayrıntıya gerek yok; Yunan hükümeti yalan söylüyor" dedi.

AKP'li Çelik, Twitter'daki hesabından, Yunan hükümetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevabına ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Ukrayna'ya hareketinden önce Yunanistan'ın göçmenlerin ölüme sürüklenmesindeki sorumluluğunu net bir biçimde ifade etti. Yunan hükümeti Cumhurbaşkanımıza cevap vermiş. Ayrıntıya gerek yok; Yunan hükümeti yalan söylüyor" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Ayrıntıya gerek yok; Yunan hükümeti yalan söylüyor - Resim : 1

Etiketler
Ömer Çelik Yunanistan